Wednesday, January 19, 2011

Blomster i vinduet

Det går mest i små prosjekter om dagen, og heklede blomster er fort gjort & morsomme å lage:-) Jeg har hengt de opp i vinduet på en wire med klyper kjøpt på Granit, sammen med bilder av Kaja i enga.En varm sommerdag i fjor ble Kaja påtvunget en lengre biltur med sin (ifølge henne) gale mor som var på Mission Possible, nemlig finne lupiner til hagen. De vokser jo langs veiene både her og der, og frøkna syns det var ganske så flaut at jeg til stadighet parkerte i veikanten og spadde opp lupiner så jorda skvatt. "Mamma, de andre bilene ser på deg!" Vel, sånt biter ikke på ei bygdataus som er vokst opp med at man forsyner seg av det naturen har å by på.

Da jeg endelig var fornøyd med lupin-fangsten og vi vendte nesa hjem, kjørte vi forbi denne herlige enga full av visne løvetenner. "Mamma, TENK å løpe gjennom der!!" En sånn glede kan man ikke nekte ei varm jente som har lidd seg gjennom en både (fortsatt i følge henne) flau og kjedelig biltur. Så jeg parkerte atter en gang i veikanten, og slapp jenta løs. Kaja løp og jeg knipsa og knipsa. Så tok jeg til fornuften, og løp igjennom enga, jeg også:-)


14 comments:

 1. En fantastisk historie! Akkurat slik happy ending bare elsker jeg. Kjempesøt oppheng med bilder og blomster. Den lover sommer igjen - om det kan synes langt frem, akkurat nå.
  Jeg synes forresten også lupiner er flotte. Prøvde å så dem i skråningen bak huset her, men det ble dessverre aldri noe av dem. Kanskje jeg skal kopiere deg og grave opp fra veikantene?

  ReplyDelete
 2. Så herlig historie, så lekker de heklede blomstene dine og nydelig med disse bildene imellom :)Virkelig flott:)

  ReplyDelete
 3. Ja, verkeleg ein fin historie! Og bilda vart flotte:)
  Artig oppheng med dei flotte heklablomstrane!
  Lupinar er jo reine ugraset, og alle hageeigarar vert anbefalt å fjerne frøstandane for å hindre uønska spreiing. Litt verre med alle dei som alt veks vilt... fine er dei no iallfall:)
  Klem frå ein blomsterelskar

  ReplyDelete
 4. For en herlig historie Elin! Drømte meg litt bort her jeg sitter i stolen med ulljakka tredd oppover øra :-)
  Kjempesmart idé - så kreativt! Skikkelig fine blomster - og bilder av dattera di :-)

  Lupiner er jo så vakre! Har null problemer med å forstå at du ville kjøre langs veien for å skaffe deg noen sånne til hagen din :-)

  Klem fra Lindis

  ReplyDelete
 5. ja, sånn kan vi mødre være noen ganger:) Til stor flauhet for våre håpefulle:) Herlig å løpe gjennom løvetannenga mens frøhelikoptrene suser rundt:)God ide til vindusblikkfang og nydelig kommode:)

  klem fra Trine:)

  ReplyDelete
 6. HEI!! Så fine bilder!! Hørtes ut som en herlig sommerdag:) Jeg elsker lupiner, og kunne gjerne hatt hagen full. Akkurat her vokser de ikke villt, men noen mil lenger nord! Der er det plenty. Der stopper jeg alltid og går på "lupin-slang"! Fyller opp i bøtter og spann, mens de som kjører forbi ser rart på meg:P De står seg jo ganske lenge i vann og! Kjempefine å pynte opp med ute syns jeg, og veldig billig:) Det ble dårlig utbytte av bruktbutikkrunden min i dag! Men men , snart loppis-sesong:) Nattaklem fra meg!!

  ReplyDelete
 7. For ein hærlig historie og flotte bilder!
  Så det e faktisk du som har klart å lage ei så nyyydelig jente???!

  Eg syns å huske at du har spurt om nåke, men komme ikkje på det nå... Eg får evt komme tilbake te det når eg ser gjennom kommentarene ;o) Nå e det natt her :o)

  ReplyDelete
 8. *sukk*
  Eg huske då du viste det bildet fra blomsterenga ja, og tenkte at det måtte værr nåke profft, fotomanipulert greier ;o)
  Seriøst den nydeligaste jentå eg har sett :o)

  Bruktbutikker ja... Leste du det forrige innlegget, det i august som eg linka te? Det meste av Stavanger sin gamleby e kvite huser og smale brosteinsbelagte gater - kjempekoselig. Den eine gata som eg viste bilder fra e litt anderledes :o) Eg e nok ikkje den rette te å snakka med, for eg har ikkje vore så masse i Stavanger. Spørs litt kor møkje tid du har og da. Kanskje du kan kontakte nåken av dei bloggedamene som holde te der? Feks Tøvsjur, Hegemoni, Rockefår, Fargebarn osv?

  Nåååå e det natt altså...
  God natt snuppa :o)

  ReplyDelete
 9. Nå smilte jeg stort her! For en fin historie, og for en grei mamma jenten din har. Klart man må løpe gjennom løvetannengen. Liker bloggen din, og hiver meg med som følger. dessuten skal du ha takk for besøk hos meg, som for tiden er en slappisblogger. Men da er det ekstra gøy med nye besøk!

  Fin kveld til deg!

  ReplyDelete
 10. Eg føle absolutt ikkje nåke plikt te å kommentera altså!
  Det e jo fordi eg vil kan du veta :o)
  Kom feil ut det i innlegget kanskje...

  ReplyDelete
 11. Hei Elin! Så fint det ble!! Lurt!
  Det ligger en award til deg inne hos meg - stikk innom en tur :)

  Marit

  ReplyDelete
 12. Så fine blomster og bilder.
  Nydelig jente du har.
  Den bilturen var nok både flau og kjedelig, men blir nok ett koselig minne for livet:)
  Ha en god helg!

  ReplyDelete
 13. Ahh..de blomstereng-bildene er så fine. Elsker det gamle preget over dem<3 Og så flott det ble med med blomstene hengende med..Jeg Må virkelig få noen til å lære meg å hekle snart!
  God helg snuppis
  Klem Christine

  ReplyDelete
 14. Hei! Så fin blogg du har! Denne girlanderen er supersøt, og så fine bilder av jenta di i blomsterenga. Her kommer jeg gjerne igjen, og legger meg til som følger :-)
  Klem fra Sølvi

  ReplyDelete

Så hyggelig at du tar deg tid til å skrive litt:-)