Monday, March 28, 2011

Har JEG sydd et lappeteppe??

Jadda, det har jeg:-) Vognstørrelse riktignok, men et sted må man begynne. Jeg hadde god hjelp av den strålende DIY'en til Namaste. Den finner du her. 

Jeg fulgte oppskriften så godt jeg kunne, og foret med platevatt og sydde på ensfarget bakstykke. Siden dette var mitt første lappeteppe våget jeg ikke å bruke av de fineste retrostoffene mine. Men det er virkelig gjenbruk dette teppet likevel. Dynetrekk, putetrekk, laken, kjoler Kaja har vokst i fra + noen rester fra Stoff & Stil. Siden jeg brukte kjolene hennes mente Kaja at jeg ikke kunne gi bort teppet, det måtte være i huset:-)

Jeg håper dere alle har en deilig mandag:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle

21 comments:

 1. Kjempefint :) Jeg er imponert . Likte de stoffene du har satt sammen :) Så koselig at du har brukt kjolen til Kaja . Nei dette må dere ha selv ;)
  Klem fra Janne

  ReplyDelete
 2. Så vakkert det ble! Og Kaja har helt rett, vettu! Og så er det så vanskelig å gi bort det første man lager av noe.
  =)Misemor

  ReplyDelete
 3. Gratulerer med ny sydd lappeteppe Elin:)
  Så fint!:)
  Jeg har sydd endel lappetepper for salg men ikke på den måten du har gjort, den DIY ble for komplisert for meg, hehe.Jeg gjør det meget enklere og tror jeg skal holde meg til den jeg klarer;)
  Takk for finflott kommentar hos meg også:)

  ReplyDelete
 4. knallbra, Elin Pelin:) Du er da bare helt rå, tror vi får til alt jeg, bare vi vil det nok:)

  Gleder meg til neste kjempepprosjekt fra deg:) Skjønner godt Kaja, synes jo det er artig å ha teppet sydd av hennes avlagte klær:)

  Klem fra Trine:)

  ReplyDelete
 5. Du imponerer stadig! M

  ReplyDelete
 6. Så fint det teppet ble. Morsomt med slike DIY, er som man kan bruke :-) Jeg fikk sydd et sjal ëtter samme oppskrift i fra nameste :-)

  Dette må du nok ha i huset moro for hun som har fått kjolen sin i det.
  Ha en fin kveld

  ReplyDelete
 7. WOW!! Nydelige farger! Æ like! Hurra for dæ! DU e flink!! :)

  ReplyDelete
 8. Det ble jo bare nyyyydelig, så flink du er! :D

  ReplyDelete
 9. Flinke deg!!
  Utrolig nydelig teppe, og søte stoffer og farger, dette kan du så absolutt!! :)

  *KLÆM*

  ReplyDelete
 10. Fint teppe på første forsøk!!
  Eg er ikkje så bevandra i syverden, men eg har no sydd nokre tepper etter kvart. Har gjort det på same måte som Namaste, bortsett frå strykinga. Men på teppet eg held på med no har eg gjort strykinga etter hennar DIY, og det vart mykje lettare å få det fint:) Ein lærer så lenge ein lever...
  Kallen jobbar forresten i Åleby (som han kallar den). Ei veke der, ei veke heime.
  Klem :)

  ReplyDelete
 11. wao. det ble jo kjempe lekkert. så flink du er. jeg har lenge tenkt på å prøve å sy meg mitt første lappeteppe, men har liksom ikke kommet så langt - men nå skal jeg jammen sjekke ut namaste sin diy og prøve jeg og....
  hilde

  ReplyDelete
 12. Det va jo kjempefint! Det e fint me lappetepper! :-) Koselig blogg du har forresten! :-) Legge meg te som følgar, og stikke innom igjen :-)

  ReplyDelete
 13. Så flink du er!! Kjempefint ble det!
  *imponert*
  Nattaklem:)

  ReplyDelete
 14. Kjempefint:) Må si at du virkelig er flink, til å være selvutnevnt nybegynner :))

  ReplyDelete
 15. Hei Elin! :)

  Jeg har malet og laget bor før, og opplever at når man har glassplate så ligger det ikke rett på, blir litt skeivt.
  Og trenger noe som ungene kan herje litt med, blir bare enda finere med litt hakk og sånn synes jeg :)
  Mannen i huset har brukt håndsag og skjært tynne planker som vi har i mellom, synes det funka som bare det.
  Vi har lysnet det litt med en grå beis, og pusset det med pussemaskin. :)

  Håper ditt prosjekt blir også bra!:)

  Vårklem fra meg til deg :)

  ReplyDelete
 16. Hei på deg!! Så flott lappeteppe! Syinga di går jo strålende, og jo mer man syr jo lettere går det. Hehe, syns absolutt at du også må ha en slik oppvaskbørste og!! Vet ikke helt om jeg har hjerte til å bruke min, den skal få stå til pynt ei stund ihvertfall ;) Det var andre farger og, rosa og turkis tror jeg! Vi dro til Trondheim i går så fort barnehagen åpna, og var ikke hjemme før ca 23, så i dag har jeg en skikkelig dagen derpå følelse! Men fikk kjøpt lampa, og endel ting og tang på Ikea og søstrene Grene. Nå må det ryddes her, jeg overdriver ikke om jeg sier det ser ut som om ei bombe har landa her! Men nå ser jeg virkelig enden på dette oppussingsprosjektet!! Jippi! Blir spennende å se strykebrettet ditt. Jeg har et med et grusomt trekk, med appelsiner:p Hadde gjort seg med et nytt! Så blir glad for inspirasjon!!
  Ha en fin-fin dag! KLEM.

  ReplyDelete
 17. Du assa :)
  Så flink du er til å sy!
  Ble så shabby chick atte.
  Minner meg på et ubercoolt prosjekt jeg så der ute i cyperspace en gang; En jubileumsgave til en kjæreste ble et sengeteppe laget av t-skjorter (kun fremdelen med trykket) som paret hadde kjøpt opp igjennom årene. Feriedestinasjoner, konsertminner, favorittplagget osv.
  Sånt er både romantisk og kult vel?

  ReplyDelete
 18. WOW - nyyydelig teppe, Elin! Flink du er! :) Og så morsomt at du har brukt Kajas kjole...da blir teppet enda mer spesielt!

  KlemMarit

  ReplyDelete
 19. Hei. Så fint teppe. Var du ute på tur med snuppa kveld? Tror det var deg....jeg er litt treg...Har du fått sjekket flere gjenbruksbutikker? Hilsen Trude Helen ("Tomter gjenbruk")

  ReplyDelete
 20. Hei Trude Helen!
  Jeg var ute på kjøretur, ja. Kjørte henne på ballett:-)
  Jeg var på de du sa i Spydeberg. Reto hadde ikke noe etter min smak, men på den andre fant jeg litt:-) Har ikke fått vært på den på Ski enda, er litt vanskelig med de åpningstidene. Kanskje på torsdag.
  Så hyggelig at du tittet innom her:-)

  ReplyDelete
 21. kremt...prøver å finne oppskriften til Namaste, men finner ikke bloggen.......husker du bloggadressa hennes. Har begynt på mitt første lappeteppe ( de ble ikke så veldig bra, så trenger litt råd hehe)

  Ditt va jo kjempefint da!:-)
  Hilsen Elin Anja Leite

  ReplyDelete

Så hyggelig at du tar deg tid til å skrive litt:-)