Sunday, March 20, 2011

Mitt første symaskin-prosjekt

Jeg plukker alltid med meg heklede brikker fra loppemarked og bruktbutikker. Ganske snodig, for jeg er ikke noe duk-menneske i det hele tatt. Men de er så fine mange av de brikkene, og jeg tenker at en vakker dag skal det bli noe nytt og spenstig av disse. Vel, for et par dager siden var den vakre dagen kommet. Jeg hadde fått en brilliant idé (helt objektivt sett)!

Jeg duret ned i kjellerboden og hentet frem min arvede Husqvarna. En gjenstand som jeg på ingen måte har hatt noe godt og nært forhold til. Den har nok følt seg både bortgjemt og glemt. Faktisk har jeg ikke sydd noe annet  på den enn noen spjæra sømmer i godt brukte barneklær. Ganske enkelt fordi jeg ikke kan å sy på maskin. Dessuten kan det være farlig. Min håndarbeidslærer på ungdomsskolen fortalte en bloddryppende historie om ei stakkars jente som hadde sydd fast fingeren sin, nåla gjennom neglen og alt mulig. Sånt brenner seg fast i et overaktivt ungdomssinn.

Men denne vakre dagen fikk maskinen komme opp i selveste Stuen. Nå skulle det knyttes bånd. Men først av alt må stoffet strykes, har jeg skjønt. Husqvarna fikk stå i bakgrunnen å se på.


Jeg gikk løs på klipping og sying med friskt mot. Kaja var moralsk støtte, og puslet med påskeegg mens mor sydde. Etterhvert ble det litt vel mye motgang. Husqvarna oppførte seg på ingen måte som forventet, og uten bruksanvisning og symaskinkunnskap ble frustrasjonen stor. Dagslyset var borte, det var totalt kaos rundt meg og humøret hadde også på mystisk vis blitt borte.

Det er da Kaja finner det for godt å skrive meg et lite brev. Etter å ha lest brevet, forlater jeg min post, og går og skammer meg litt. Ganske flau over lite voksen oppførsel, men varm i hjertet:-)


Oppmuntret av klem og gode ord fra gullet mitt gyver jeg løs igjen. Prøve, feile, prøve, feile, prøve, næmmen, se der, ja!! I det kvelden har gått over i natt er min første, selvsydde pute klar. Med konvoluttåpning og det hele. Og ja, jeg er stolt:-) Og best av alt, noen av de vakre heklebrikkene som fyller opp i skuffene mine har kommet til sin rett.Har noen av dere kreative sjeler der ute noen heklebrikke-tips å dele? Mottas med takk:-)

Og riktig god søndag!

Og sist, men ikke mist, hjertelig velkommen til alle nye følgere. Jeg er overveldet og glad:-)
* * *

Elin Pelin Pøyle

21 comments:

 1. Fyttikatta Elin!! Skulle trodd du hadde gjort dette maaaange ganger før...FOR en
  f a n t a s t i s k fin pute!! Hurra for deg!!

  Jeg er litt som deg...har symaskin...men er ikke så godt kjent med den...dette gir meg inspirasjon...har dessverre ikke erfaring å dele...bare nyter dette synet jeg..

  Ha den deilig dag i soooola. Hurra!! Klæmelæm

  ReplyDelete
 2. Fortsett med syinga du. Det ser virkelig ut som om du har gjort dette før :)
  Ha en knallbra søndag videre :)

  ReplyDelete
 3. Når jeg ser resultatet, tenker jeg at det er verdt alt strevet!Kaja er en nydelig jente, som skriver så vakkert til sin mor. Skal ikke se bort fra at hun har hatt en god mor å vokse opp sammen med...
  Klem fra M

  ReplyDelete
 4. Så fin pute Elin :)Ikke det enkleste å sy en rund pute da . Blir vel flere sy prosjekter på deg fremover :) Jeg blir sjarmert av Kaja , hun er en god unge ;)

  Fin søndag ønsker jeg deg :)
  Klemmer fra Janne

  ReplyDelete
 5. WOW! Den puta ble kjempefin!!! Så får det bare våge seg at du ble litt fortvila ei stund!! :p Så koselig med et lite brev da, det husker jeg at jeg brukte å skrive til mamma iblant og, når jeg ikke helt turte å si ting høyt:) Du må sy mye mye mer,spent på å se flere resultater! Og jeg anbefaler veldig å investere i ei ny maskin, da blir alt så mye lettere og morsommere!! Ha en fin kveld, jeg skal (desverre)på jobb, er mildt sagt ohogga i kveld! Hehe! Klem fra meg.

  ReplyDelete
 6. Så flink du har vært! All grunn til å være stolt!

  Jeg var på redesignkurs i høst, og kursholderen hadde også samla små heklebrikker. De hadde hun brukt til å pynte et skjørt hun hadde sydd, men du kan jo bruke dem på et kjøpt skjørt som trenger en oppfriskning :-) Fine både som "blomster" eller som "blondekanter" nederst.

  Lykke til!

  Hilsen Sybjørg

  ReplyDelete
 7. Hei!:)

  Wooow, den puta ble jo så flott!
  Du er jo kjempeflink, dette er jo bare å fortsette med.. Skal få lynkurs av min svigermor, så kan godt hende at det blir litt klaging er i huset også etterhvert :)
  Men øving, gjør mester - og det viser du jammen meg her. :)

  Og, fikk litt tårer i øynene jeg når jeg så hva datteren din har skrevet til deg. For ei nydelig jente du har, og så fine ord.

  Lykke til med syingen, dette klarer du så bra! :)

  Klemmer fra Ida

  ReplyDelete
 8. *Sukk*..For en søt lapp å få:) Herlige Kaja!
  Og puten ble jo bare kjempeflott!! Super ide å bruke brikkene sånn:))
  God søndagsklem til deg.
  Her blir det bading av to stk skitne barn, og pensumlesing resten av kvelden.. ÅÅååå..så jeg gleder meg til en ukes påskefri!

  ReplyDelete
 9. Wæææo, jeg er i alle fall MEKTIG imponert! Knallfint resultat! :)

  ReplyDelete
 10. Se det! Syntes det gikk riktig bra! Og så flott oppmuntring underveis. En riktig god jente, vesla di!

  ReplyDelete
 11. Wow, er dette første prosjektet?! Kjempebra idè for hekla dukene og! Jeg har brukt å sy de rynkepungene mine i en versjon av lin med heklet brikke som pynt. Så kan du jo prøve deg på glidelås :)

  Ellers har jeg sett noen flotte vimpler med hekla brikker ute i det store internettet et sted og noen oppevaringsposer med bunnen lagd av en heklet brikke..det var veldig kult syns jeg da :)

  Lykke til videre! Det er bare tålmodighet og prøving og feiling som skal til :) Men kanskje en symaskin med bruksanvisning ikke hadde vært så dumt..

  ReplyDelete
 12. Superfin! Bare sydde du på brikkene med symaskina? Imponert! :) Jeg kommer også alltid hjem med brikker fra loppis og har planer om å bruke dem til puter, men har ikke kommet i gang ennå! Og FOR en søt datter :D Gleder meg til Toåring og Bebis skal skrive brev til meg :D Ha en fin søndag! :D

  ReplyDelete
 13. Blir heilt rørt her eg, både av brevet fra godjenta og mailen fra deg :o)

  Så flott pute og da!
  Imponert! Eg slite med å sy sånt rundt eg. Me e knapt nok enige om rettsøm rett fram symaskinen og eg ser du ;o)

  På tirsdag begynne eg faktisk på sykurs da. Ska gå på 2 forskjellige øve 6 kvelder.
  Blir spennande.

  ReplyDelete
 14. Hurra for fine brev og flotte selvsydde puter. :)

  ReplyDelete
 15. Ikke kom her å si at du ikke kan sy!!!
  Ble knallfint!!:D
  Så bra idè!!:)
  Men du må ikke bli sint og lei på symaskinen, da blir dattera di lei seg;) Så skjønt♥
  Klem

  ReplyDelete
 16. for ei herlig jente du har, ble helt rørt over de vakre ordene i brevet hennes:) Det gjelder å ikke gi opp, vettu, og alt blir jo lettere når man har ei jente som bare er såååå god:)
  Puta di er jo smashing fin da, perfekt faktisk:) Er imponert jeg:)
  ha ei fin uke med mange timer foran symaskina:)

  klem Fra Trine:)

  ReplyDelete
 17. Heisan Elin
  Hi,hi såå morsomt skrevet og herlig brev! Jeg hadde også et anstrengt forhold til symaskiner før, nå kan jeg ikke leve uten!
  Er sikker på det blir slik for deg også.
  Fin pute fikk du til også, og rund er vanskeligere enn firkantet tenker jeg.
  Selv har jeg laget flere nett med heklede brikker på, superfint synes jeg. Kanskje en ide til deg også?
  Ha en glad dag!
  Klem fra Kaspara

  ReplyDelete
 18. Jeg har strevd med et par gamle arvede symaskiner, så fikk jeg en splitter ny Janome til bursdagen, og vi er blitt gode venner. Skulle bare hatt mer tid sammen ;)

  Det ligger forresten en award til deg hos meg :)

  ReplyDelete
 19. se der ja ! fikk det jo til ! :) Du er så flink og kreativ du ! Sukk hehe

  Og , du og du for ett søtt brev fra lille jenten din da!! :) det må du ta godt vare på.. :)


  Jeg har en symaskin selv , som jeg har lyst å teste ut , men det blir aldri til.. Kanskje jeg skal ta den fram etter eksamen og stress er over ? :)

  Klem cathrine

  ReplyDelete
 20. Hehe... Morsom lesning, ja, jeg kjenner meg faktisk igjen også! =) Så nydelig lita pie som skrev brev til mamman sin da!
  Fine ting har du fått til! Så ikke gi deg med syinga!
  =)Misemor

  ReplyDelete
 21. Genial idè! Kjempefin ble den! :)

  ReplyDelete

Så hyggelig at du tar deg tid til å skrive litt:-)