Saturday, April 23, 2011

Ekspertisehjelp, please?!

Kjære alle dere sykyndige damer i blogglandia, jeg trenger litt hjelp. Jeg innser at det vil bli hyggeligere for alle i heimen om jeg pensjonerer min gamle Husqvarna og går til anskaffelse av en symaskin MED bruksanvisning:-)

Foreløpig er disse kriteriene viktig for meg:
Den skal være enkel å bruke
Den skal sy tykke stoffer eller flere stofflag uten problemer
Enkelt å sy knapphull (det er det vel kanskje på de fleste nye symaskiner)
Slitesterk (vil ha en maskin som holder noen år)

Men jeg ser jo for meg at jeg kanskje avanserer litt etter hvert og kommer til å ønske noen fancy sømmer og sånt.
Har tittet litt på denne maskinen
Janome DC 4100, bilde lånt fra http://www.sewfine.co.ukEr det noen som har erfaringer med denne? Er det litt overkill for en nybegynner som meg? Burde jeg kanskje heller gå for den EasyJeans-modellen? Eller et helt annet merke? Alle råd mottas med stor takk!! Jeg er nemlig helt grønn på dette området:-)

18 comments:

 1. Jeg har en slik og en som er større. Jeg er veldig fornøyd med mine Janomemaskiner. Har hatt både husquarna og bernina, men synes Janome er best. God påske og lykke til med symaskinkjøp uansett hva du velger.

  ReplyDelete
 2. har ingen tips....for noen erfaren sydame er jeg nok ikke...men jeg har nå en singer maskin, og den skal visst være bra....hihi
  jeg ville egentlig bare si god påske og herlige påskebilder her under. jeg har vært fraværende på nett siste uka...så det var mange nye innlegg her for meg. herlige retro påskegg.
  påskekklem

  ReplyDelete
 3. Hei Elin,
  Har dessverre ingen erfaring med dette merket, men gler meg til å se hvilke anbefalinger du får :-) Jeg har nemlig også tenkt litt på å anskaffe meg en ny maskin. Jeg har en Singer, den er 13 år gammel og var en eks-demo da jeg kjøpte den. Veldig fornøyd med Singer, men nå fins det jo så masse nytt og så mange forskjellige. Lykke til med jakten, og GOD PÅSKE :-)
  Klem

  ReplyDelete
 4. Hei!Jeg har en Bernina maskin som jeg er fornøyd med:)Men veit at mange av jentene i Quilteklubben er fornøyd med Janomemaskinene sine.Det er et annet liv med ny maskin.
  Ta med deg dongristoff å spørr om å prøvesy flere lag.Tror nok også det er bra om butikken har kurs for flere som kjøper ny maskin.
  Da kan du lære å bruke den før du får den med hjem.Lykke til!

  ReplyDelete
 5. Eg har også lurt på å kjøpe meg ny symaskin. Så langt har maskina mi (ei heilt enkel 20 år gammal Husqvarna) gjort nytten, men det hadde vore kjekt med litt fleire sømmar osv. Spent på å sjå kva du endar opp med...
  No skal eg straks prøve og sy ein slange til eit tantebarn:)
  Klem frå meg :-)

  ReplyDelete
 6. Jeg ville kjøpt en maskin som er litt mer avansert enn du tror du trenger.
  Når du får ny maskin vil du lære deg den raskt, og om du syr litt kommer du bare til å angre på at du ikke gikk for en litt mer avansert modell om du tar easyjeansen. Hvis du ikke er så glad i digitale duppedingser så kjøp easyjeans! Kjempegod maskin det også!!

  ReplyDelete
 7. Jeg er ikke noen ekspert, men kjøpte Janome DC 3160 november, og er veldig fornøyd.
  Den du har sett på er sikkert enda bedre da:)
  Kjøper du i butikk, får du sikkert prøve den først, og opplæring i hvordan den fungerer.
  De var ivertfall veldig hjelpsomme da jeg kjøpte min.
  Lykke til med det viktige valget av maskin,
  og fortsatt god påske.

  ReplyDelete
 8. Du har forresten fått en award av meg:)

  ReplyDelete
 9. Hei Elin!
  Jeg har brukt Janome mye i jobbsammenheng og jeg er ikke i tvil om at det er det merket jeg går for når jeg skal handle til kunst og håndverksavdelingen på skoler og liknende. Da er det snakk om easyjeans. Det er en veldig robust og fin maskin. Jeg har brukt den til å sy robust hundeutstyr da jeg jobbet på Frankmotunet (tyrilistiftelsen) Der kjøpte vi også en temmelig avansert janome, jeg trur den var enda litt mer avansert enn den du har der. Det ble en veldig populær maskin blant beboerne som kunne dekorere klærne sine og merke med navn osv med sømmene. Den er kjempemorsom og jeg synes den var like enkel og robust var den også. Det eneste som en må regne med går føyken om man ikke er forsiktig er trådtreeren om det er det på, men man klarer jo å tre tråden på egen hånd da. Du må nå bare spørre meg om du trenger hjelp til den... jeg trur jeg husker det meste... iallefall det viktigste... jeg er tibake på Bjørnholt i august :-)

  ReplyDelete
 10. Hei Elin og god påske til deg!! :)) Jeg har hatt ei Singer maskin i 20 år, og den syr som bare det. MEN har hørt mye postivt om Janome, og når min pensjoneres, blir det nok enten ei ny Singer eller Janome!! :))) Lykke til, og kommer til å følge med spent på dine erfaringer med din nye maskin.
  God klem fra Sunnmøre :)))

  ReplyDelete
 11. Jeg har en gammel Singerveteran, og gruer meg til jeg må bytte...

  ReplyDelete
 12. Hallois! Så moro at du skal investere i ny maskin, det kommer du nok ikke til å angre på:) Du har jo blitt en racer på sying, og enda mer moro blir det om man har ei symaskin som vil det samme som deg sjøl! Jeg har ei helt enkel Singer-maskin, og trives godt med den. Ser forresten du har flere "Folldals-bekjentskaper" :D Håper dere har hatt ei fin påske, godt det er en fridag i morgen og!! KLEM.

  ReplyDelete
 13. Ingen tvil for min del - om du velger EasyJeans eller en litt mer avansert modell så må du for all del kjøpe Janome. Deres maskiner er overlegne alle andre. Jeg hadde en Singer før som jeg var ganske fornøyd med i noen år, men endte med omtrent å hive den i veggen da den begynte å krangle. Nå har jeg hatt min Janome i snart 10 år og den er like lytefri som da den var ny.

  Kom på nå at du ville vite fargekoden på stolen til sønnen, skal finne den fram snart. Og ja, den duken kan bli de kuleste Trengerikkeposer, så det spørs om jeg må knipe igjen øynene og klippe i den etterhvert...

  ReplyDelete
 14. Hei,

  Jeg har den maskina som du har bilde av. Superfornøyd. Du trenger ikke være syproff for å bruke den. Jeg har lært meg de fiffige mulighetene etterhvert. Sying av knappehull er easy-peasy med denne. Bruker ikke alle sømmene, men det er mange muligheter her for den som vil prøve seg litt fram.

  ReplyDelete
 15. Tror du kommer til å sy masse når du først setter i gang jeg, så gå for den med litt søm muligheter. Jeg har Easy Jeans, og er veldig fornøyd med den. Den er beintøff, og har sydd alt fra tynn silke til båtkalesje stakars..
  Super maskin, men er den du har plukket ut også en røffas så gå for den.
  Nå er det jo lenge siden du skrev dette, så kanskje du har kjøpt en alt?

  Kommoden ble røff. Det ble litt mimring da jeg så den, for sånn hadde vi da jeg var liten. :)

  ReplyDelete
 16. Primarily, I could return the Revolution in 6 weeks if
  I was not delighted for any extensive refund.

  Check out my blog: Skip Navigation

  ReplyDelete
 17. So I should purchase a new established of new weights like maybe a 8-10kgs (17-22 lbs) set, and it is actually
  planning to price me greater than the 7kgs types, simply because common weights are like this,
  the heavier, the greater costly it can be.

  Feel free to visit my website simply click the up coming post

  ReplyDelete
 18. The thing is I have been a personal coach for over twenty
  years and I have spent a very good portion of that time education my customers in overall health clubs and fitness centers.


  Feel free to surf to my web site :: dumbbells for sale

  ReplyDelete

Så hyggelig at du tar deg tid til å skrive litt:-)