Monday, May 23, 2011

Farmor-minner

Det ble en lengre bloggpause enn jeg hadde tenkt meg, gitt. Jeg har hatt en liten operasjon (ikke noe alvorlig), og tenkte at da skulle jeg få god tid til å ligge på sofaen å blogge. Og ligge på sofaen har jeg gjort. Men jeg har jo vært langt inne i tåkeheimen, så da var det greit å vente litt med blogginga. Men nå begynner det heldigvis å klarne opp her:-) Såpass at jeg sitter og ergrer meg over at jeg ikke fikk min kjære til å bære frem symaskinen før han dro på jobb (ingen tunge løft på meg, nei). Men den skal fram i kveld, for jeg har fått en idé for noe flott stoff jeg fant da jeg var på Sunnmøre.

Jeg har jo skrevet om denne ferieleiligheten vår før, som er bygget opp igjen på tomten der barndomshjemmet mitt en gang lå. Det brant ned, men låven og stabburet står der fortsatt. Da vi var der for en liten måned siden gikk jeg og Kaja på skattejakt, og fant blant annet stoff og gamle klær. Dette er ting etter farmoren min, og  er vintage som bare det:-)

Jeg vokste opp i en generasjonsbolig. Vi bodde i ene enden av huset, og farmor og farfar i den andre. Farmor døde da jeg var rundt 10 år, men jeg har mange gode minner om henne. Hun hadde en nydelig hage som hun brukte mye tid på. Jeg hang i skjørtene på henne og lærte om akeleier, astilber, saxifraga og primulaer, og kunne nok litt mer om floraen enn mine jevnaldrede. Også elsket hun loppemarkeder og auksjoner. Og yndlinsfargen hennes var turkis:-) Det er godt å ha noen minner fra henne. Jeg vet hun hadde digget bloggen min:-)

Bildene under er fra leiligheten. Den er foreløpig  ganske spartansk innredet, men en sofa fra Ikea er ihvertfall på plass. Den herlige kofferten fant jeg også på stabburet:-)Hjertelig velkommen til nye følgere. Jeg syns det er skikkelig stas at dere finner veien til bloggen min:-) Og mange TAKK for alle koselige kommentarer som blir lagt igjen! Jeg ønsker dere alle ei flott uke:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle  

9 comments:

 1. Vi hadde farmor i kjeller`n. Det var koselig det!! Er det ei jeg oftetenker på og savner er det ho. Heldigvis ble ho over 90 år, så vi fikk mange fine år sammen. Merker Eskil lærer mye av farmor og farfar i nabohuset og, og det blir skapt fine "hverdagsminner" som han heldigvis kommer til å huske! Godt å høre du er på bedringens veg! Her venter vi på 2 par besteforeldre som kommer på kaffeslaberas i kveld:) Ha en fin kveld, og kos deg med sying! KLEM.

  ReplyDelete
 2. Oh, blir vel råd for innredning der, herlig! Og sofan så herlig ut! :)

  ReplyDelete
 3. gleder meg til å se fortsettelsen, Elin Pelin:)dette lover godt:)

  God bedring til deg fra meg:)

  klem Trine:)

  ReplyDelete
 4. Godt å få eit livsteikn frå deg igjen:) Håpar du kjem fort til hektene igjen!
  Koseleg å finne gamle ting som har vore i familien:)
  Ha ei fin veke, du også!
  Klem ♥

  ReplyDelete
 5. Ta godt var på deg selv, du vakre venn. ♥

  ReplyDelete
 6. Det var bra med et livstegn her :o)
  Godt å hørra at formen e bedre og.

  Spennande med skattejakt, og særlig blant slektningers saker. Det betyr plutselig så møkje mærr med disse gamle skattene då :o)
  Glede meg te å sjå resten.

  Du sendte adressa akkurat litt for seint i dag, så eg får senda pakken når eg komme him fra Tønsberg.

  God bedring vennen :o)

  ReplyDelete
 7. Uffda, godt å høre at du er ute av tåka i hvertfall, håper rekonvalesenstiden ikke er så lang!? Men da er det i hvertfall godt å ha en PC eller symaskin å drive på med ja (vet jeg alt om etter å ha vært, og fortsatt er sykemeldt etter 1,5 år...). DU må ikke overanstrenge deg helle da, ta den tiden du trenger på å bli bra igjen :)

  Håper du får en flott uke :)

  Klem :D

  ReplyDelete
 8. Koselig historie om en bestemor med god smak!!;)

  Håper du er på bedringens vei, og at du snart er `fit for fight` igjen!
  Jeg har også hatt en liten (misslykket) operasjon i dag.. Den kan du lese om i dagens innlegg hos meg;)
  God bedring!
  KLem

  ReplyDelete
 9. Hei på dæi!
  Har jo også hadd en litenn bloggpause, og det føles godt å være tilbake. Blogglandia e en fin plass å få være:)
  Håpe at alt går fint med dæi etter opperasjonen. Sender dæi en godbedringsklæm!
  Historen du fortæll om din bestemor va koselig. e godt å ha godeminner om de som e gådd bort.
  klæm fra mæi

  ReplyDelete

Så hyggelig at du tar deg tid til å skrive litt:-)