Egg og sukker er noe de fleste har for hånden, og på et par minutter pisker du en luftig eggedosis!
Jeg pisker hviten stiv først, og blander så forsiktig i sukker og eggeplomme. Da blir den ekstra fluffy.
Det er selvfølgelig aldri feil å pimpe eggedosisen med f.eks. hakkede nøtter og sjokolade eller friske bær, om en skulle ha det. Liker den naturell også, jeg da:)
Og det fine med eggedosis er at noen få skjeer stiller søthungeren. Porsjonen på bildene er lagd av et egg og 2 ss sukker, og bør deles av to;)
Visste du forresten at eggedosis smaker ekstra godt servert i fargeglade Staffordshire-kopper??
Helt sant;)
Ha en fortreffelig palmesøndag!
* * *
Elin Pelin Pøyle
Delikat! Og ikke minst: Stilig tasse :)
ReplyDeleteKlemmer fra PiPa
Åhh...eggedosis, minner meg om hytteturer med mormor og morfar :)
ReplyDeleteVi brukte å ha oboy eller syltetøy oppi, men mulighetene er jo supermange.
Dette så innmari godt ut i den nydelige koppen. Eller jeg vet at de første 5 skjeene er gode, før det blir litt kvalmt ;)
Fin dag te dæ fina!
Håper formen er bedre.
Klæm
Eg trur ikkje eggedosis smakar godt uansett kor fin koppen måtte vere, hehe:) Men kos deg med den, du!
ReplyDeleteGod søndag, Elin!
Nam!
ReplyDeleteTrenger ikke være mer komplisert enn eggedosis, nei :)
Fikk meg til å huske dette som jeg leste i Washington Post:
if its not actually food, don't eat it. Its that simple. forget your calorie counters, dump your weight watchers, if you eat food, you will be healthy. Food substitutes marketed as food are what's killing people and making them fat. You can even eat chocolate, but real chocoalte, not choc flavored sugar. so in closing, if it didn't grow on a tree or out of the ground, or your grandmother was not capable of producing it in her kitchen, don't buy it at the store, its not actually food, juts a clever substitute brought to you by your caring government.
Kloke ord !
God påske, damen!
Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min:)
ReplyDeleteOG for en fantastisk fin blogg du har! Så mange NYDELIGE bilder, flink er du:)
De lysestakene du har på headeren din var så utrolig fine, må lete etter noen sånne:)
Ha en herlig påske
klem Cathrine
Mmmm...lenge siden jeg har smakt:)
ReplyDeletemen godt i små doser.
Bambusvelur er 70% bambus, fantastisk mykt stoff.
Det skal ha noen av de samme egenskapene som ull.
Varmer når det er kaldt, og kjøler når det er varmt...er hva jeg har lest ivertfall, men like varmt som ull er det altså ikke.
Ønsker deg og dine en super påske!
mmm, ikke frist meg da ;)
ReplyDeleteNå liker ikke jeg eggedosis, men det så jammen ikke så verst ut i den koppen ;)
ReplyDeleteMmmm!!! Det så virkelig digg ut.
ReplyDeleteStaffordshire + søtt = WIN!
Skummelt for en søtmons som meg..
: )
GOD påske!
Klem,
Maria.
Å, eggedosis. Det er mange år siden jeg har spist.
ReplyDeleteDet så kjempegodt ut.
Så lekre bilder du tar.
Nå vil jeg følge med hos deg, for å se om jeg kan lære litt.
God påske. Klem fra Drude
nam - det så godt ut.
ReplyDeleteog jeg registrerer at det så ekstra godt ut i de koppene
gud, hva er det med oss interiørfreaker???
:)