Friday, April 13, 2012

Proudly presents...I dag gjør jeg noe som jeg har tenkt på en god stund. Jeg lanserer en fredags-spalte her på bloggen kalt FredagsForming. Den vil dukke opp på fredager med jevne mellomrom med tips til ting du kan lage i heimen. En DIY/SDS-spalte, rett og slett:)

Da jeg gikk på skolen het det som i dag kalles Kunst og håndverk for Forming. Om det var en bra betegnelse kan absolutt diskuteres, men den favnet ihvertfall bredt. Vi tegnet og malte, drev med leire, strikket, heklet, sydde, høvlet og snekret og mere til. Det var for meg absolutt skoleukens høydepunkt. Jeg elsket det! Og fortsatt er det å kunne skape noe, være kreativ, noe av det som gir meg størst glede:) Så nå tenkte jeg å dele disse prosjektene med dere litt mer systematisk enn jeg har gjort tidligere. Jeg lover ikke innlegg hver fredag, men ganske ofte. Jeg legger det til fredager, for det kan jo være fint å ha noe å pusle med i helgen:)
Håper dere liker idéen?!


Første prosjekt ut er slett ikke revolusjonerende. Bare en påminnelse om en hyggelig ting å gjøre i disse tider, som er veldig kjekt å ta med barna på. Ikke tidkrevende og ikke vanskelig.Kaja kom hjem for noen dager siden og proklamerte at hun ville ha et "plante-prosjekt". Jeg spurte nysgjerrig på hva det dreide seg om, men det viste seg at hun rett og slett ville så frø og stulle og stelle med plantene:)
Som sagt så gjort. Vi fant frem mini-drivhuset, og tomme hermetikkbokser som vi spraylakkerte i glade farger. Frø og jord ble kjøpt inn, og boksene merket med plantens navn med dymo-maskin. Frøene valgte vi ut i fellesskap, og det ble noen favoritter og noen nye. Urter og grønnsaker. Min erfaring er at det er ikke vanskelig å få barn til å spise grønt som de har dyrket frem selv!Så nå skal det vannes og etter hvert plantes ut og gjødsles. Veksten vil selvfølgelig dokumenteres etterhvert:)

Fristet dette til litt dyrking?

Jeg ønsker ♥-lig velkommen til nye følgere,


og ønsker dere alle en feiende flott fredag!

* * *
Elin Pelin Pøyle 

16 comments:

 1. Kjermpefint,må se å få plantet noe jeg med...elsker å se det spire å gro:)
  ha en flott helg
  klemklem

  ReplyDelete
 2. Så moro!! Ser frem til fredagsforming :) Kjempesmart å så i hermetikkbokser, det skal jammen jeg og Eskil gjøre og! Jeg har ikke så grønne hender, men går jo an å prøve:) Håper dere får ei superduper helg! KLEM.

  ReplyDelete
 3. En flott påminnelse.
  Så lekkert det ble med sraymaling på blikkboksene, lekkert inne i det kule lille drivhuset.

  Fin helg til deg!
  - AC

  ReplyDelete
 4. frister veldig!!
  jeg har jord og minidrivhus klart!!
  som vanlig er det vanskeligst med hele greie, å BEGRENSE seg..jeg planter alltid for mye ;)
  men, det er flotte gaver å ha med seg, små babyplanter som er "godt i gang" ;)
  gleder meg til dine fredagsinnlegg!

  ReplyDelete
 5. Kjekt med slike innlegg:) Gledar meg til å sjå kva du kjem opp med framover:)
  God helg, Elin!

  ReplyDelete
 6. Så lurt! Og så ble det så fint med de fargene! Dette likte jeg jammen meg godt!:)
  God helg!
  Klem fra Kristin

  ReplyDelete
 7. så morsomt:) er gøy og se hvordan andre er kreative! utrolig fine de hermetikk boksene!! hadde ikke tenk på og male/spraye dem før!kjempefint.

  fristet faktisk å plante litt nå;)

  klemfra uglehytta!!

  ReplyDelete
 8. Ja, det er så gøy å så:) Her har vi også minidrivhus, og følger spent med!

  Gleder meg til å følge fredagsforming!

  ReplyDelete
 9. Dette blir en flott spalte, Elin:) Så artig jenta di vil så frø i de nydeligste bokser:)Gleder meg til å følge med på fredagsforming:)

  klem fra Trine:)

  ReplyDelete
 10. Veldig bra idé!! Gleder meg til mer :)

  ReplyDelete
 11. for en herlig ide! GLEDER meg til å følge med fremover:)
  Morsomt med DIY som man kan leke seg med i helgene.
  Jeg gikk på steinerskolen og der er det stor vekt på kunst og håndtverk, godt er det..ellers hadde jeg nok aldri kommet meg gjennom 12 år på skolebenken:)
  Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg.
  klem Cathrine

  ReplyDelete
 12. Så gøy!! Vi kjøpte frø i går, og gleder oss til å se det spire:)

  God helg frøkendings:)

  ReplyDelete
 13. Så gøy med slike innlegg!
  Jeg har noen frø liggende, så kanskje spraying av noen bokser blir morgendagens prosjekt?

  Ha en fortsatt fin helg!

  ReplyDelete
 14. Hei:) kom inn hit fra kREATIV iMPULSIV. Fantastisk blogg du har! gleder meg til å følge deg videre!:)) fint lite drivhus dere har, og kule bokser å så i, det var smart:) blir spennenden å se om det vokser noe da;) jeg å ungene sådde noe i fjor, men desverre så ble det ikke så mye spiring etterhvert... hadde det nok litt for travelt med husbygging å sånn, kansje vi prøver igjen i år. fikk iallefall lyst nå når jeg så dette:)
  klem june:)

  ReplyDelete
 15. Hei, jeg er på utkikk etter et lite drivhus, men finner ingen jeg liker. Det ser ut som om ditt er noe jeg kunne tenke meg... Hvor har du fått tak i det? Evt har du noe tips om hvor jeg kan lete?
  Takk for inspirerende blogg!

  Randi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Randi!
   Mitt drivhus er fra fjordårskolleksjonen til Floriss. Jeg var ikke så fornøyd med den shabbye metallfargen det hadde, så jeg har spraylakkert mitt:) Har sett en litt annen type hos MesterGrønn, det er en del høyere. Sjekk litt rundt på forskjellige blomsterforretninger, eller små interiørbutikker. Veldig enkelt å spraylakkere om du ikke er fornøyd med fargen, altså!

   klem, Elin

   Delete

Så hyggelig at du tar deg tid til å skrive litt:-)