Tuesday, July 3, 2012

Markens grøde

I vår sådde jeg og Kaja ymse urter i mini-drivhuset vårt, behørlig dokumentert her.
Utrolig nok er det fortsatt liv i plantene. De har fått kommet over i større potter samlet på vårens loppemarkeder, og vokser og trives. Basilikumen har vi begynt å forsyne oss av, og konstanterer at det både smaker og lukter mye mer av selvsådd enn av Rema-kjøpt:)


Ute i hagen gir blomstene sommerstemning, til tross for labert sommervær. På vei til jobb en dag fant jeg en hjemmesnekret trekasse som noen hadde slengt fra seg. Jeg syns det var utrolig sjarmerende at det var skrevet Markens Grøde på den med tusj, og måtte selvsagt ta den med hjem og fylle den med blomster:)


Da vi flyttet hit for tre år siden var jeg på et plante-loppemarked. Mange av de bittesmå plantene jeg plukket med meg da, står nå stolte og staute i full blomst. Hurdalsrosa og de hvite valmuene er blant favorittene:)


Nå håper jeg bare på et par dager med ordentlig solskinn så peonene springer ut. Vil så gjerne nyte de litt før jeg drar på ferie...


Det blir ikke så hyppig blogging om sommeren, og FredagsForming har tatt en foreløbig pause. Med løfte om å komme sterkere tilbake:)
Men jeg har også blitt bitt av Instagram-basillen. Har du lyst å følge meg, er navnet fragmenter_elin.

Ha en trivelig tirsdag!

* * *


Elin Pelin Pøyle

6 comments:

 1. Herlig:)Så flink du har vært:)
  klemklem

  ReplyDelete
 2. Oi, som det spirer og gror!! :) Moro! Har klart å holde liv i (nesten) alle de jeg fikk av mamma jeg og! I dag har jeg og Eskil vært å handla på det lokale gartneriet, så da ble det frodig hos oss! Nå er jeg på jobb, bare i kveld og i morgen igjen så har jeg ferie! Gleder meg sååå! Vi har ingen spesielle planer, men tar det som det kommer, en sverigetur blir det ihvertfall! Si ifra om dere skal på disse trakter da! KLEM.

  ReplyDelete
 3. Dåke må no jammen ha litt grøne fingrar:) Eg har berre sådd blomkarse, og den er ikkje begynt å blomstre enno.
  Planteloppemarked er eit fint tiltak, og du kan finne mykje fint der. Ulempa er at ein kan få med uønska gjestar som t.d. sneglar. Ikkje så farleg for meg, sidan brunsnegelen allereie er etablert i området:(
  Spent på å sjå peonen din i full blomst:) Eg har berre ein som blomstrar - i ein fin, mørk rosa farge:)
  Ha ein fin kveld, Elin!

  ReplyDelete
 4. Så koselig med egen urtehage :) Kan tenke meg at du har en flott og fargerik hage Elin :) Sjarmerende trekasse du fant ved veien - da jeg leste det datt den setningen her ned i hodet på meg: One man´s trash is another man´s treasure ;)

  Håper du får nyte peonene før du drar til Spania! Hjemme hos foreldrene mine er de i full blomst - det dufter helt himmelsk :)

  God klem til deg

  ReplyDelete
 5. Eg har ikkje så mykje greie på beskjæring av roser. I min hage har eg kun Sandefjordrose (Tommelise) som er ei bunndekkerose, og den kan eg klippe vilt vekk på kvar vår...
  Eg siterer frå prydbusk-boka mi: "H.rose blomstrer på skudd og greiner fra foregående år. Vi må derfor ikke skjære så sterkt som vi gjør med rabattrosene. Den kan stå i årevis uten skjæring, så kan vi enkelte år fornye den ved å skjære bort noen av de eldste grenene."
  Rosa har vel lange, overhengande greiner, så eg ville nok ha fjerna nokre av dei eldste greinene heilt ned for å beholde forma. Då fornyar du busken samtidig som du beheld blomstringa. Vart du klokare?

  ReplyDelete
 6. Så koselige bilder, blir i godt humør av dem:)

  ReplyDelete

Så hyggelig at du tar deg tid til å skrive litt:-)