Sunday, March 13, 2011

Smykketavle DIY

Jeg hadde meg en bruktbutikk-runde i går, og blant mye annet så plukket jeg med meg en ramme (20 kr) og en korktavle (den ville de ikke ha betaling for:-)). Planen i hodet tok form, jeg ville lage meg en smykketavle. Jeg har hatt et smykkestativ stående på nattbordet, og det veiver jeg ned til stadighet når vekkerklokka skal bekjempes om morgenen. Så denne løsningen som kan henge på veggen er i mine øyne mye mer praktisk. Og fin syns jeg også at den ble:-)


Hvis du vil prøve selv trenger du en ramme, korkplate eller lignende, maling (om rammen skal males), stoff, stiftepistol, lim og knappenåler.
Skjær først til et stykke kork som passer rammen. Du må la korken overlappe rammen litt, for du skal lime platen bak på rammen.

Klipp til et passende stykke stoff. Sørg for at du har en god stoffkant rundt rammen. Dra stoffkanten opp på baksiden av rammen og stift fast.

Når stoffet er festet til platen, tar du platen og limer den fast bakpå rammen med egnet lim. Jeg lot det ligge i press en stund for å være sikker på at det festet seg ordentlig.
Til slutt fester du på knappenåler til å henge smykkene på.

Jeg brukte himla lang tid på dette prosjektet, men det er bare for at formen og fysikken ikke er som den skal enda, og laaange pauser underveis er et must:-) Sånn egentlig skulle det vel være gjort på en time eller to. Håper dette var forståelig, og at det frister noen til å prøve:-)

God søndag!

* * *

Elin Pelin Pøyle

15 comments:

 1. Kjempeflott smykketavle:) Jeg har tenkt å lage en lignende, men med hønsenetting foran. Trenger noe å henge solbriller på, klem fra Mona

  ReplyDelete
 2. Den var råå flott ! :)
  Det der tror jeg at jeg også vil prøve ut ! :)

  Takk for at du deler slike nyttige flotte prosjekter med oss ! :)

  ReplyDelete
 3. kjempefin smykketavle:) Skal sannelig la smykkene komme ut av skuffa si jeg også:) Dette ble jo så dekorativt:)
  Søndagsklem fra Trine:)

  ReplyDelete
 4. Det var veldig smart å bruke korktavle, og fin ble den!! Jeg har laget smykketavler med harde plater og vinkelskruer som oppheng, din løsning blir mer fleksibel. Ønsker deg en fortsatt fin søndag :)

  ReplyDelete
 5. Så flott det blei!
  Alltid supert medDIY og, så takke for den :o)

  Og der var dei puslebitbokstavane ja!
  Kan godt forstå at du var fornøyd med dei.
  Stilig den nye headeren blei!

  ReplyDelete
 6. Hei!! Og Wow,for en stilig header!!!! :D Smykketavla ble kjempefin, og super Diy!! Moro med noen sånne prosjekter!! Jeg føler meg ikke helt forstått iblant jeg heller med alt det rare jeg driver med. Men han blir heldigvis ikke overraska lenger! Hehe:p Vi var ute på livet i går, så i dag er det dagen derpå. Men har faktisk fått gjort endel på kjøkkenet lell. Litt av en utfordring å finne en ny plass til alt ting og tang så lenge. Nå blir det tv og forbredelser til jobb og barnehage igjen i morgen!! Ha en fin kveld vennen! KLEM.

  ReplyDelete
 7. Skikkelig herlig header!! :)
  Likte veldig godt smykketavlen, flink er du!
  Ha en fin kveld <3

  Klem fra Ida :)

  ReplyDelete
 8. I lige måde du!! :) Syns jeg ser deg da du søla, tenker du var rask med filla da ja!! Haha!! :) Jeg har mala ei dør med tavlemaling i helga, det syns jeg var litt av et klin! Men ble da bra heldigvis!! Nå er det neste som skal males taket! Huff og huff!:) Mye arbeid med detta kjøkkenet, men mest moro heldigvis!! Nå er jeg på jobb, og burde egentlig drive med helt andre ting. Måtte bare innom en tur!! :) Ha en fin dag!! Klem.

  ReplyDelete
 9. Så fiiin! Mange flotte innlegg i det siste! :D
  Jeg har også nettopp kjøpt meg stiftemaskinpistol :) Strykebretter står for tur først :D Ha en fin dag! :)

  ReplyDelete
 10. Kuli Frk.Eli!

  Ganske snasen header du også ;) Fikk visualisert navnet på bloggen på en god måte må jeg si.

  Hurra for sol i dag Ü

  ReplyDelete
 11. Så kul smykketavle! Den tapeten var jo bare rå fin da, både farger og mønster :) Fine smykker også!! Kreativ løsning! Har sånn ramme med utklipp fra et blad, med en magnettavle bak, liker den godt!

  Ha en herlig mandag Elin! :)

  Klem fra meg

  ReplyDelete
 12. Kjempefin ble den :) og tusen takk for oppskriften :)
  Ha en fin mandag videre :)
  Hilsen Guri

  ReplyDelete
 13. Hei! for ei fin smykketavle! De kleshengerne jeg viser på bloggen er bruktfunn.....skulle gjerne hatt mange, de er knallfine!!!

  ReplyDelete
 14. Det var en veldig luddig idé!! Og det stoffet du hadde valgt var veldig fint :) Og meget god DIY til deg også ;)

  ReplyDelete

Så hyggelig at du tar deg tid til å skrive litt:-)