Sunday, December 12, 2010

En trøkk og en støkk og tid for ettertanke


Våknet tidlig, dagen planlagt. Kaja sov hos en veninne, jeg skulle ut å handle julegaver, min kjære gjøre i stand hjemme til middagsbesøk. Etter middag avgårde for å se på det årlige isshowet som mitt eldste tantebarn skøyter i. En fast juletradisjon for oss. "Kjør forsiktig da, jeg tror det er glatt" sa min kjære, som han alltid gjør når jeg skal ut å kjøre på denne tiden av året. "Jada, jeg kjører alltid forsiktig" svarte jeg, som jeg alltid svarer.

Kjører av gårde, får sladd på bilen, og akkompagnert av Mika's "Grace Kelly" (det var radio;)) kjører jeg i autovernet, går rundt, over i motsatt kjørefelt og ender med fronten i bergveggen. Helt rolig. Løsne beltet, ut for å finne varseltrekant. Så ser jeg den vraka bilen og skjønner hva som har skjedd. Og hva som KUNNE ha skjedd. Ikke lenger så rolig. Utrolig snille mennesker kommer til. Ordner med Falck, får ringt min kjære, kjører meg til legevakta.

Når jeg omsider kom hjem, mørbanket og skjelven men like hel, tente jeg hjertelykten min. Som et symbol på min takknemlighet. Takknemlig fordi jeg er her med mine kjære rundt meg. Fordi jeg var alene i bilen, og ikke hadde med meg Kaja. Fordi jeg alltid bruker belte. Fordi det ikke kom møtende trafikk. Fordi jeg har mange som bryr seg om meg. Jeg er takknemlig for alt det gode i livet mitt:-)

Jeg måtte bare skrive dette, få det ut av systemet. Nå skal jeg ta det med ro noen dager. Har fått en skikkelig trøkk i nakke og skulder, så det blir nok stille herifra i noen dager. Ønsker dere en fin uke, og kjør forsiktig;-)

10 comments:

 1. Ååå, så bra at det gikk bra med deg Elin!!! God bedring til deg, og god jul til deg og dine :))
  Stoor klem fra Gunn Helene :)

  ReplyDelete
 2. Ååå kjære, gode Elin!
  Dette var skummelt og lese! Så redd du må ha vært. Og så utrooolig heldig du var. Jeg tror, innerst inne, at du har hatt englevakt. Det gikk bra, tross alt. Bil er bare en ting. DU er uerstattelig. Så GLAD for at det gikk bra!! Vi har ingen å miste.

  Så nydelig bilde av hjertelykta. Og ja, den symboliserer så mye. Kjærligheten rundt oss. Godt du har så mange rundt deg som kan ta vare på deg. Og nå må du ta vare på deg selv. Hvile.
  Takk for at du skrev om det. At du delte.
  Og jeg er så glad for at du er her!!

  Mange, mange klemmer fra An-Magritt!

  ReplyDelete
 3. Ååå, Elin! Jeg har tenkt så masse på deg, og håper det går bra med nakken.

  Er også veldig, veldig takknemlig for at det gikk så bra som det gikk. Du skriver godt!

  Klem

  ReplyDelete
 4. Phu...
  Ingen god følelse det der øyeblikket hvor festet slipper! Er veldig glad for at det gikk så bra som det gikk, Elin :)
  Så får det heller være at Derrick-ærean er over.

  ReplyDelete
 5. Jeez... Vel vel, godt at du er i live i alle fall! Æh, jeg gidder ikke ta lappen likevel. God jul fra Yoran;)

  ReplyDelete
 6. Huff for en ekkel opplevelse! Håper det går bra med deg og at du ikke får langtidsvondt i skulder/ nakke.

  Ville også si takk for at du ville være med på blogglotteriet mitt - og lykke til!

  Hilsen Frk.Fjong Ü

  ReplyDelete
 7. Uff, for en ekkel opplevelse det må være å komme ut av bilen og oppdage hvordan det kunne gått! Bra det går bra med deg iallefall! :) Håper du får en fin førjulstid likevel!

  ReplyDelete
 8. Kjære deg da!!
  Nå sitter jeg her med en skikkelig guffen følelse i hele kroppen, men så utrolig glad for at det gikk så bra med deg!
  Ting skjer så fort!

  Håper det går bra med nakke og rygg og at du har fått sjekket kropp og hode skikkelig!
  Tenker på deg og sender deg masse varme god bedring tanker, vennen.

  Klem, Rosa

  ReplyDelete
 9. Åhh, får helt vondt inni meg av å lese det, det er så ekkelt når slik skjer!! Hadde englevakt sjøl i oktober, men sliter fremdeles med å kjøre skikkelig på vinterføret...
  *klem*

  ReplyDelete
 10. Oi..! det der var ikke god lesning. Håper du kom fra det med skrekken, og ikke får noen skader i etterkant. Leser meg nedover for å bli litt bedre kjent hos deg, og ser du har vært på røntgen. Godt du får sjekket det opp, og at skjebnen var på din side. Takk og pris for for at det gikk så bra som det gjorde. Veiene er farlige nå, og det var godt du bruker belte. Huff og uff.. Sitter med et sug i magen her nå...

  Stor klem fra Huldra :)

  ReplyDelete

Så hyggelig at du tar deg tid til å skrive litt:-)