Saturday, January 29, 2011

Tingenes tilstand

En bitteliten oppdatering på meg og mitt. Jeg har  lagt syk i over en uke nå. Det viste seg at jeg hadde fått lungebetennelse, og det kan vist være seiglivede greier. Så derfor er det det har vært så lite liv her. Og sånn blir det nok en stund til.

Men jeg gleder meg til jeg er i form til å blogge igjen. Og ikke minst så gleder jeg med til å surfe rundt og se hva dere andre har drevet med:-)

Ha ei god helg!

Klem, Elin

Friday, January 21, 2011

FREITAG!!

Ja, jeg er glad det er fredag, men nei, jeg har ikke begynt å blogge på tysk. Jeg vil bare bejuble Freitag - et sveitsisk foretak som lager de kuleste vesker og bagger. Og alt lages av gamle lastebilpresenninger, airbagger, bilbelter og sykkelslanger. Gjenbruk as I like it:-)

Bildene er "lånt" fra den store Verdensveven...








Ha en feiende flott fredagskveld!

Wednesday, January 19, 2011

Blomster i vinduet

Det går mest i små prosjekter om dagen, og heklede blomster er fort gjort & morsomme å lage:-) Jeg har hengt de opp i vinduet på en wire med klyper kjøpt på Granit, sammen med bilder av Kaja i enga.















En varm sommerdag i fjor ble Kaja påtvunget en lengre biltur med sin (ifølge henne) gale mor som var på Mission Possible, nemlig finne lupiner til hagen. De vokser jo langs veiene både her og der, og frøkna syns det var ganske så flaut at jeg til stadighet parkerte i veikanten og spadde opp lupiner så jorda skvatt. "Mamma, de andre bilene ser på deg!" Vel, sånt biter ikke på ei bygdataus som er vokst opp med at man forsyner seg av det naturen har å by på.

Da jeg endelig var fornøyd med lupin-fangsten og vi vendte nesa hjem, kjørte vi forbi denne herlige enga full av visne løvetenner. "Mamma, TENK å løpe gjennom der!!" En sånn glede kan man ikke nekte ei varm jente som har lidd seg gjennom en både (fortsatt i følge henne) flau og kjedelig biltur. Så jeg parkerte atter en gang i veikanten, og slapp jenta løs. Kaja løp og jeg knipsa og knipsa. Så tok jeg til fornuften, og løp igjennom enga, jeg også:-)


Tuesday, January 18, 2011

Verdens Fineste Sjal!

Sist fredag fikk jeg pakke i posten, og gjett om jeg fikk hakeslepp da jeg åpnet! Jeg har nemlig inngått en byttehandel med den godeste Randi, dama bak fine bloggen  RH - små ting fra mitt hjerte og sinn. Og jeg hadde ønsket meg et sjal, og visste at det var på vei. Men at det var Verdens Fineste Sjal, se det visste jeg ikke før jeg åpnet. Lucky me:-)

I dag har jeg blomstret i Verdens Fineste Sjal på jobb, og komplimentene har haglet rundt ørene!


Hvis dere vil se mer av Verdens Fineste Sjal så sjekk her.
Nå skal jeg  på posten for å sende avgårde mitt bidrag til denne byttehandelen. Det er rett og slett litt skummelt, for det går bare ikke an å matche sjalet fra Randi!


God kveld, kjære venner:-)



Saturday, January 15, 2011

Bruktmarked på Grønland

I dag pakket jeg meg inn i ull og atter ull og dro avgårde på bruktmarkedet på Grønland. Min kjære var med som den fornuftige stemmen. "Er du sikker på at vi trenger denne lampen?" "Hvor har du tenkt at den krakken skal stå?" Og "Er du sikker på at det vil være så lett å trekke den om?" and so on and so on...

Sikkert greit at han var med og holdt meg i tøylene, for det er jo litt lett å bli revet med... Men det stikker fortsatt i meg når jeg tenker på den ene lampa som måtte stå igjen.

Ja ja, jeg er ihvertfall strålende fornøyd med det som faktisk fikk bli med hjem.















Jeg ble hodestups forelsket i den grønne duken. Vet ikke helt om jeg har hjerte til å klippe i den. Den er spisebord-stor, og bildet yter den ikke rettferdighet i det hele tatt. Kommoden må nok males, for den hadde noen stygge sår. Tenke, tenke, hvilken farge mon tro?

Håper dere er like fornøyd med lørdagen som meg:-)

Thursday, January 13, 2011

Fasinerende!

Min kjære blir gjerne med meg på loppis. Men mens jeg roter blant porselen, møbler og tekstiler, står han med nesa i LP-kassene. Sist vi var avgårde tok han liksågodt HELE kassa med seg hjem. Og når vi bladde igjennom bunken, fant vi dette prakteksemplaret av et LP-cover. Oh my God:-D






































Måtte bare dele dette glimtet fra det glade 80-tallet! Ha en fargerik aften:-)

Wednesday, January 12, 2011

Et kreativt øyeblikk

I mitt forrige innlegg var vel ikke humøret mitt helt på topp. Men det går an å ha en liten vinterblues i Blogglandia, for her drysser det på med de hyggeligste kommentarer så jeg blir helt varm i hjertet:-)

Et snev av kreativitet kom over meg i dag. Det varte vel et kvarters tid, og resulterte i hårpynt til jenta mi.






































 God kveld!!!

Tuesday, January 11, 2011

Jeg digger ikke vinteren

Nei, virkelig ikke! Selv om det kan være vakkert med snø og blå himmel, så veier ikke det opp for kulda og de korte dagene. Og alle de forbaska klærne, lag på lag, for et styr! Jeg hadde nok ikke blitt videre lei meg, nei, om noen fjerna vinteren fra året, på permanent basis.

Sånne dager hjelper det med pakke i posten. Bestilt fra Sparkjøp, som har salg på garn nå. Men hva jeg skal med det, det vet jeg ikke ennå. Kreativiteten er ikke på topp om dagen. Men da er det deilig å surfe rundt i Blogglandia å se på alt det flotte som andre driver med. Jeg blir stadig vekk mektig imponert!


























Jeg klarer ikke å dy meg. Må legge ved en liten collage fra i fjor sommer. For min egen del, og for de som har det på samme måte som meg, det ligger en deilig, ubrukt sommer der fremme og venter på oss:-)


































Takk til dere som leser hos meg, følger meg og dere som legger igjen kommentarer. Det er så utrolig hyggelig!! Jeg setter stor pris på hver eneste en av dere:-)

Klem fra
Elin Pelin Pøyle som ramla i ei søyle:-) Det er begynnelsen på en regle som pappa dikta for meg da jeg var lita. Om noen skulle ha lurt på hvorfor jeg kaller meg det. Kjært barndomsminne:-)

Saturday, January 8, 2011

Og om lidt er kaffen klar...

Hentet stor pakke på posten, 5 kg deilig kaffe fra Tanzania. Jeg har skrevet om denne herlige kaffien tidligere, i dette innlegget. Skulle virkelig ønske det var en måte jeg kunne dele med dere den helt fantastiske duften som brer seg i rommet når jeg åpner pakken, mmm... Og sjekk bonusen, alle de fine posene er pakket inn i et stort og vakkert stykke fargerikt stoff!































Og kaffe var ikke det eneste hyggelige jeg fikk i posten. Jeg var nemlig så heldig å vinne trøstepremie i Give-Away på bloggen Trinepinesin - den søteste nøkkelring:-) Tusen takk til Trine!

Nå har jeg tenkt å åpne en flaske rødvin, finne frem litt snacks og gruse min kjære i TP:-)


En fortsatt deilig lørdag til dere!

Thursday, January 6, 2011

Min heklekrok






































Kaffe i koppen, hekletøyet fremme og baken godt plassert i en av mine elskede svingstoler. Oh, sweet happiness:-)

Svingstoler fra slutten av 60-tallet, kjøpt på finn.no. Bordet i teak er kjøpt på bruktmarkedet på Grønland, lampen fant jeg på bruktmarkedet i Birkelunden.

















Ha en riktig god kveld:-)

Tuesday, January 4, 2011

Fargelegg den grå hverdagen!

Den grå hverdagen innhentet meg så det sang på mandag. En brå slutt på sene nattetimer med maling, hekling og kos. Nå er det mørkt når jeg drar på jobb og mørkt når jeg kommer hjem fra jobb, og det kjennes ut som energien og kreativiteten suges utav meg. Ikke så lett å få tatt flotte bilder til bloggen heller, når en ikke ser dagslys.

Men det fins alltids ei råd:-) Jeg brukte 10 minutter på å drømme-shoppe hos purnorsk.no




































Humøret steg flere hakk, og ingen penger brukt:-) Men, åh, så lyst jeg har på disse tingene! Særlig Blenda-lampa. Taklampe lagd av tromler fra kasserte vaskemaskiner, hvor kult er ikke det???

God kveld, kjære venner:-)

Saturday, January 1, 2011

Og vinnerne er...

Først av alt, GODT NYTT ÅR!!! Vi feiret overgangen til det nye året med svigerinne, svoger og niese, kalkun & fyrverkeri. Riktig så koselig:-)


Så til trekningen av min Nyttårs-GiVekk. Dette har vært så kjekt!! Jeg har fått mange kommentarer og nye følgere,og det setter jeg utrolig stor pris på! Velkommen til dere nye:-) Men det morsomste har vært å oppdage nye, flotte blogger(e).

68 lodd ble sirlig brettet og lagt i en boks, boksen ble ristet grundig og vel, og Kaja fikk æren av å trekke ut tre lodd.

Spenningen var til å ta å føle på. Kaja brettet ut loddene og leste høytidlig opp navnene.


Og vinnerene ble:


























Første vinner som ble trekt ut var Fama. Neste ble Skjerstad, som har den flotte bloggen Skjerstad og syr de kuleste puter. Siste vinner ble skjønne Randi som er dama bak en blogg jeg er blitt veldig glad i, RH- Små ting fra mitt hjerte og sinn. Gratulerer!!! Send meg en mail med adressene deres, så kommer det snart en kurv i posten til dere:-)