Monday, February 28, 2011

Vårblomst

Sitter her i sofaen med laptop'en på fanget og et smil om munnen. I dag har jeg kjent et snev av overskudd, og det er deilig. Jeg har gått laaang tur på formiddagsbesøk til min gode venninne Mona. Hun hadde jammen malt en herlig vårblomst til meg som jeg blir glad av å se på:-)

























Etter mye skravling og kaffe dro vi for å sjekke ut den nye butikken, Tante Valborgs Eftf., som åpnet i bygda vår i dag. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle vente meg, så gleden var stor da jeg kom inn og så herlige produkter fra Én Gry & Sif og Blafre. Denne skjønne Blafre-boksen bare måtte bli med meg hjem:-)






































Det ble med noen andre ting hjem også, men de er hemmelige inntil videre...:-)



Klem fra meg:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Sunday, February 27, 2011

Hekleprosjekt for en kveld

Jeg har heklet flere varianter av denne baggy'e lua i vinter. Det er fort gjort med tykt garn og heklekrok nr. 8. Dette er en oppskrift inspirert av svenskenes OL-luer som jeg fant på bloggen til Blåveispiken
Nå er jeg særdeles dårlig til å følge oppskrifter, og det blir alltid noen egne krumspring underveis. Men jeg syns det kan være  greit med noe å ta utgangspunkt i. Høyt oppe etter dagens 30-km vurderer jeg nå en lue i rødt, hvitt og blått:-)





















 God søndag:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle  

Friday, February 25, 2011

Glade farger på en fredag

I går gikk jeg meg en luftetur til det lokale senteret. Og jammen var der fortsatt salgsrester igjen, og helt i min gate:-)







































Turkise krus, gule coastere i filt og en bitteliten, søt vekkerklokke (som har fått plass i stua)








































Ha en fin fredag!

* * *

Elin Pelin Pøyle

Thursday, February 24, 2011

En titt inn i vår stue

Hm, tenkte jeg skulle driste meg til å vise dere litt av stua vår. Jeg kjenner det er litt skummelt, for som oftest så viser jeg frem nærbilder av ting og tang, og ikke helheten.

Stua vår er en salig blanding av gammelt og nytt, og mye fra Ikea. Og ikke minst et resultat av kompromisser. Min kjære bryr seg nemlig i overkant mye (spør dere meg) om hvordan det skal være i heimen. Og sier jeg hvit sier han sort. Og sier han rund sier jeg firkanta. Sånt må det bli kompromisser av om en ikke skal slite seg helt ut:-)

















Spisestuen er fra Ikea, lampen ble kjøpt på Living, teak-kommoden er fra Grønland bruktmarked og den flotte vasen fra Ingrids glassverksted

















Lampe fra Birkelunden Marked og bord fra Grønland bruktmarked. Kjære Billy fra Ikea pimpet med porselensknotter. Lyslenke fra den herlige butikken Ruth66. Jeg anbefaler virkelig å sjekke ut linken om du ikke kjenner til denne flotte butikken fra før.

























Mitt favorittbilde, batikk sådan, fant jeg på Brukthall Sinsen. Bord og lamper fra Ikea, sofa og lenestol kjøpt brukt på finn.no.

Som dere ser er denne dama glad i farger, og i stua er det hovedsaklig den varme delen av fargeskalaen som gjelder. Klatter her og der av rødt, orange og gult gjør det lunt og koselig. Og jeg koser meg virkelig i stua vår:-)

Takk for at du ble med inn på en titt. Ha en deilig torsdag:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle

Wednesday, February 23, 2011

Så heldig jeg er!

I dag var jeg en liten tur på jobb, men bare på besøk. Ikke bare jobber jeg på et utrolig flott sted, som jeg har blogget om her. Jeg har noen usedvanlig flotte kollegaer også. Jeg ble servert deilig brownies, det er aldri feil. Og fikk sykepresang. Se bare her




Jepp, gavekort på Panduro. Og med en sum som fikk meg til å rødme, og det var IKKE fordi den var liten.


Jeg vet ikke hvordan jeg har gjort meg fortjent til dette, men jeg gleder meg til å shoppe!!


Det var så kjekt å se de igjen, og jeg kjenner at jeg gleder meg til jeg er i form til å komme tilbake på jobb:-)


Men det var enda mer... Barnebibliotekar Laila, som bor i nærheten av Birkelunden, hadde vært på bruktmarked og plukket med seg litt som hun tenkte jeg kunne like. Og det gjorde jeg!
Her er hva skjønneste Laila hadde til meg


Diverse heklerier og en søt  tøypose






Oppvaskhåndkle med Astrid Sampe-design




















































 Jeg er helt forelsket i oppvaskhåndklet, det er så fint! Tror kanskje jeg må ramme det inn:-)

Ha en riktig god kveld!

* * *

Elin Pelin Pøyle  

Tuesday, February 22, 2011

Litt solskinn:-)

Mens jeg venter på våren (den lar visst vente på seg, ja) drømmer jeg meg bort i disse bildene



 

Gla'-vase fra Ikea, kul stol fra Blå Station og "Åh som jeg skulle ønske jeg hadde"-lampe fra en av mine absolutt favoritt- designere, Verner Panton


























Jeg takker og neier for alle kommentarer, det er så utrolig hyggelig!!! Og velkommen til nye følgere, jeg syns det er skikkelig stas med hver og en av dere:-)



God kveld:-) 

* * *

Elin Pelin Pøyle







Monday, February 21, 2011

Bøker på en snor

Bildet nedenfor har jeg tatt på biblioteket der jeg jobber. En av mine kollegaer lagde denne enkle og flotte billedbok-utstillingen. Hvorfor ikke gjøre det samme på barnerommet? Alt du trenger er tau og noen av podens billedbøker. Det finnes så mange flotte billedbøker, og på en snor som dette er de riktig så dekorative også. Og er du kanskje av de foreldrene som er litt frustrert over at den lille vil lese den samme boka om og om igjen? Da er dette en fin-fin måte å vekke barnets interesse for andre bøker på:-)
 




























Jeg tar med noen andre bilder fra den flotte arbeidsplassen min også:-)















Ha en deilig mandag! 

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Saturday, February 19, 2011

Potteskjulere og blomster

Heimen bugner av blomster om dagen, og det gjør meg GLAD:-)



















I dag fant jeg frem tomme hermetikkbokser, tapetklister og nydelig tapet kjøpt hos Kaspara, og lagde disse potteskjulerene. Ble de ikke fine? Det tok meg ca. 15 min. Så enkelt kan det gjøres:-)

Jeg brukte tapetklister til å lime tapeten på med. Det er pulver man rører ut med vann. Husk LITE pulver, en spiseskje er nok til små prosjekter. Kan lønne seg å spraye potteskjulerene med klarlakk til slutt, da blir de litt mer robuste mot vann og sånt. Husk å spraye med god avstand og tynne lag. For mye lakk på engang kan føre til at fargene i tapeten flyter ut, og det vil vi jo ikke:-) 
























En fortsatt god helg til dere:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Thursday, February 17, 2011

Award til meg??!

Før jeg ble syk så fikk jeg en award fra kreative Marit med den fine bloggen Mitt skip er lastet med... Mange takk, Marit:-) Nå er jeg endelig hjemme fra sykehuset igjen og kan blogge i vei, så det feirer jeg med å ta i mot min første award.

























Ved å ta i mot award'en må jeg gjøre følgende:

1. Takke og linke tilbake til den personen som ga meg awarden.

2. Fortelle 8 ting om meg selv.

3. Gi den videre til 8 bloggere som jeg nylig har oppdaget.

4. Kontakte de 8 bloggerne og fortelle dem om deres priser.
Jeg syns ikke det er så lett å skulle skrive 8 utrolig spennende ting om meg selv, men jeg gjør et forsøk på 8 ting ihvertfall..
Ved siden av interiør & håndarbeid er litteratur, film og musikk store interesser.
Jeg er ei real rocke-jente; skrangle-rock, glamrock, rockabilly, punk-rock, alternativ rock, hard-rock...JA TAKK:-)

Jeg har hatt en fasinasjon for 60- og 70-tallet siden jeg var 15 år, og den er der fortsatt! Klærne, møblene, mønstrene, musikken, all den politiske dramatikken... Tenk å kunne reise tilbake i tid *drømme*

Og apropos drømme, jeg er en skikkelig dagdrømmer. Jeg kan sitte i sofaen og se ut vinduet og bare la tankene flyte, lenge om jeg får lov. Derfor kjeder jeg meg heller aldri:-)

Jeg er stolt sunnmøring, men har bodd på østlandet i 11 år nå, og trives godt med det.

Jeg har en skikkelig fobi, og det er frosker, uansett size. Jeg blir hysterisk!! Alikevel har jeg klart å finne prinsen min:-)

Da jeg var 11 år gikk jeg rundt å drømte om å være Grace Jones. Ikke noe Barbie-forbilde her i gården, nei!
Jeg setter STOR pris på små gleder, og en god kopp kaffe for eksempel, kan få meg til å smile bredt og gjøre dagen flere hakk bedre.
Sånn, det var noen (unyttige) facts om meg. Jeg gir awarden videre til de siste 8 bloggene jeg har lagt meg til som følger hos, og det er alle flotte blogger som jeg koser meg med:
Jeg anbefaler dere andre også å sjekke ut disse flotte bloggene, om det er ukjente navn for dere.

Takk for alle god bedrings-ønsker, det varmer så veldig!
Håpe dåkke alle he en smeise kjekke dag:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle 



Sunday, February 13, 2011

Tingenes tilstand del 2

Jeg er så ufattelig GLAD for å skrive dette innlegget. Lang historie kort; lungebetennelse var svineinfluensa. Har tilbrakt 10 dager på intensivavdeling, hvorav en uke i respirator og kunstig koma. Nå går alt så MYE bedre. Jeg er flyttet over til vanlig avdeling og har stort håp om å komme hjem til mine kjære veldig snart:-) Nå har jeg ingen planer om mer sykdomsblogging!



Takk for alle kommentarer og god bedrings-ønsker. Dere er så gode!! Dette er forresten blogget fra min iPhone med svært dårlig finmotorikk, så beklager om innlegget ser rart ut.






Stor klem og enormt glad hilsen fra Elin Pelin Pøyle som har kommet seg opp av søyla:-)