Thursday, March 31, 2011

Endelig strykeberedt!

Mitt strykebrett har jeg arvet fra min kjære mamma. Hun hadde brukt det flittig i sikkert 15 år før det kom meg i hende. Jeg skal ikke påstå at jeg har brukt det like flittig. Skrukker i klærne er da bare sjarmerende? Men etter at jeg kom i gang med denne syingen så har strykebrettet stadig vært i bruk. Og virkelig, der er (eller VAR) en skam og en skandale av et strykebrett. En kan da ikke vedkjenne seg noe sånt? (sorry mamma, det var nok pent en gang:-))





Inspirert av My little house gav jeg brettet nytt trekk. Når det var gjort, innså jeg at bena burde få en runde med spraylakken, farge Lobster.

I dag laver jammen snøen ned her igjen, så strykebrettet står midt på stuegolvet og agerer sol for meg.































Og når det snør, og vinterbluesen atter en gang kicker inn, så hjelper det på med stoffpakke i posten. Herlige retrostoffer bestilt på Den Store Verdensveven, nærmere bestemt Etsy








































Går du rundt med en liten vinterblues, eller har våren gjort sitt inntog hos deg? 
Uansett så ønsker jeg deg en GOD dag:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle


Wednesday, March 30, 2011

En fin og litt vemodig dag

En fin dag fordi jeg var i den store Byen i dag, og der plukket jeg med meg dette stoffet (som er noe av det fineste jeg har sett). Jeg vet akkurat hva jeg skal bruke det til:-) Og dette lille serveringsfatet fra Figgjo. Jeg har te-kannen fra før, og syns dette mønsteret er nydelig!















Deretter dro jeg innom jobb og hilste på mine vakre kollegaer. Jeg hadde sydd lappeteppe nr. 2 i gave til ei jeg jobber sammen med. Hun har nemlig en pjokk i magen som skal se dagens lys om et par måneder. Og da er det jo godt å ha et vognteppe klart. Hun ble så utrolig glad for det, og da ble jeg også glad:-)

















Så til den vemodige delen. En annen kollega av meg hadde siste arbeidsdagen sin i dag, så det var avskjed med kaffe og kake og tårer i øynene. Denne dama er one of a kind, og jeg kommer til å savne henne på arbeidsplassen. Humoren, kunnskapen og rausheten hennes. Som det nydelige mennesket hun er så hadde hun med en liten gave til hver av oss, valgt ut med omhu. Jeg fikk dette kopphåndkleet med Astrid Sampe-design. Elsker både designet og fargene! Og markjordbær-frø til hagen min:-) Takk Laila, jobbdagen blir ikke helt den samme uten deg.































Jeg håper dere også har hatt en fin dag:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle 



Monday, March 28, 2011

Har JEG sydd et lappeteppe??

Jadda, det har jeg:-) Vognstørrelse riktignok, men et sted må man begynne. Jeg hadde god hjelp av den strålende DIY'en til Namaste. Den finner du her. 

Jeg fulgte oppskriften så godt jeg kunne, og foret med platevatt og sydde på ensfarget bakstykke. Siden dette var mitt første lappeteppe våget jeg ikke å bruke av de fineste retrostoffene mine. Men det er virkelig gjenbruk dette teppet likevel. Dynetrekk, putetrekk, laken, kjoler Kaja har vokst i fra + noen rester fra Stoff & Stil. Siden jeg brukte kjolene hennes mente Kaja at jeg ikke kunne gi bort teppet, det måtte være i huset:-)

























Jeg håper dere alle har en deilig mandag:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle

Saturday, March 26, 2011

Turkis & orange

Turkis og orange. To favoritter i mitt hjem. Farger til å bli glad av. Også kler de hverandre så veldig godt!


Ha en glad lørdag :-)

* * *

Elin Pelin Pøyle  

Friday, March 25, 2011

Øy søker beboere!

Drømmer du om en ny start? Litt mer fred og ro? Litt mer natur? Litt  mer oversiktlige forhold? Kanskje Møkster er stedet for deg! Denne nydelige øya i havgapet halvannen time sør-vest for Bergen har per i dag 57 fastboende. Men de ønsker å bli flere! Og da først og fremst barnefamilier, for å holde liv i skolen på øya. Du kan lese mer om øya her.

Du kan også vinne en flott premie fra Jippiyes om du deltar på bloggens GiveAway.



Ha en riktig god helg, kjære venner:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle

Thursday, March 24, 2011

Lampe-makeover del 2

Kjære bloggvenner, la meg først få presentere min siste forelskelse. Denne keramikkuglen ble min for 5 kr! I dag har den fått seg en turkis spray tan. Er den ikke bedårende??






































Så over til dagens lampenytt. For en drøy uke siden hadde jeg makeover av to vegglamper, behørlig dokumentert i det innlegget her.
Og jeg spurte dere om hjelp til å løse mitt dilemma: vintage eller hjemmemekka skjerm?  Responsen var overveldende, jeg har aldri hatt så mange kommentarer på et innlegg! Takk til dere alle som engasjerte dere i mitt lampe-dilemma:-)

Løsningen ble som følger:
vegglampene får beholde sine opprinnelige skjermer, men den jeg lagde selv fikk nylakkert fot, og har blitt ei  bordlampe.



















Hva syns dere? Selv er jeg godt fornøyd med løsningen:-)

Jeg har også hatt makeover av et kjedelig serveringsbrett fra Ikea siden sist. Jeg slutter ikke å la meg forundre over hva  litt spraymaling og kul tapet kan gjøre med de stusseligste ting!

















Til slutt minner jeg om min GiVekk. Fine ting kan havne i postkassa di:-) Trekning 10.april.



Ha en deilig torsdag!

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Tuesday, March 22, 2011

Award & Dagen i dag...

Dagen i dag...





































har vært en fin dag :-)

Ekstra fin ble den når jeg oppdaget at jeg hadde fått hele to award'er (samme award, men fra to forskjellige bloggere)! Sånt er jo stas:-)  Jeg fikk den fra de søte damene Ida og Heidi som har de herlige bloggene Interiør ♥ drops og Passelig dose
Tusen takk!!



Award'en innebærer at jeg forteller 8 ting om meg selv. Det har jeg tidligere gjort  her
Så skal jeg gi den videre til 5 blogger som har under 100 følgere. Jeg sender den videre til disse inspirerende bloggene

Duse Pasteller
Sigyns verden 
 Rosa i byen
Huldra's liv og leven 
My little house 


Hvis du ikke kjenner til disse fra før så er de vel verdt et besøk:-)


Håper dere også har hatt en fin dag!
 

* * *

Elin Pelin Pøyle
(som begynner å bli venner med Husqvarna)

Sunday, March 20, 2011

Mitt første symaskin-prosjekt

Jeg plukker alltid med meg heklede brikker fra loppemarked og bruktbutikker. Ganske snodig, for jeg er ikke noe duk-menneske i det hele tatt. Men de er så fine mange av de brikkene, og jeg tenker at en vakker dag skal det bli noe nytt og spenstig av disse. Vel, for et par dager siden var den vakre dagen kommet. Jeg hadde fått en brilliant idé (helt objektivt sett)!

Jeg duret ned i kjellerboden og hentet frem min arvede Husqvarna. En gjenstand som jeg på ingen måte har hatt noe godt og nært forhold til. Den har nok følt seg både bortgjemt og glemt. Faktisk har jeg ikke sydd noe annet  på den enn noen spjæra sømmer i godt brukte barneklær. Ganske enkelt fordi jeg ikke kan å sy på maskin. Dessuten kan det være farlig. Min håndarbeidslærer på ungdomsskolen fortalte en bloddryppende historie om ei stakkars jente som hadde sydd fast fingeren sin, nåla gjennom neglen og alt mulig. Sånt brenner seg fast i et overaktivt ungdomssinn.

Men denne vakre dagen fikk maskinen komme opp i selveste Stuen. Nå skulle det knyttes bånd. Men først av alt må stoffet strykes, har jeg skjønt. Husqvarna fikk stå i bakgrunnen å se på.






































Jeg gikk løs på klipping og sying med friskt mot. Kaja var moralsk støtte, og puslet med påskeegg mens mor sydde. Etterhvert ble det litt vel mye motgang. Husqvarna oppførte seg på ingen måte som forventet, og uten bruksanvisning og symaskinkunnskap ble frustrasjonen stor. Dagslyset var borte, det var totalt kaos rundt meg og humøret hadde også på mystisk vis blitt borte.

Det er da Kaja finner det for godt å skrive meg et lite brev. Etter å ha lest brevet, forlater jeg min post, og går og skammer meg litt. Ganske flau over lite voksen oppførsel, men varm i hjertet:-)


Oppmuntret av klem og gode ord fra gullet mitt gyver jeg løs igjen. Prøve, feile, prøve, feile, prøve, næmmen, se der, ja!! I det kvelden har gått over i natt er min første, selvsydde pute klar. Med konvoluttåpning og det hele. Og ja, jeg er stolt:-) Og best av alt, noen av de vakre heklebrikkene som fyller opp i skuffene mine har kommet til sin rett.



















Har noen av dere kreative sjeler der ute noen heklebrikke-tips å dele? Mottas med takk:-)

Og riktig god søndag!

Og sist, men ikke mist, hjertelig velkommen til alle nye følgere. Jeg er overveldet og glad:-)
* * *

Elin Pelin Pøyle

Wednesday, March 16, 2011

Lampe-makeover og dagens dilemma

Disse lampene fikk jeg av en venninne, og tenkte som så at de kan nok sprayes:-)






































Skjerstad hadde fornyet noen lampeskjermer på en måte hun påsto var enkel. Og de var dødskule! Jeg var skeptisk til at det var så enkelt, men måtte jo prøve:-)





























Skjerstad-bloggen er vel verdt å sjekke ut om du er glad i lamper. Den dama har virkelig lampefeber, og har hatt noen usedvanelig vellykkede lampe-makeover'e. Sjekk for eksempel denne. Helt rå, ikke sant?!

Jeg ble godt fornøyd med mitt eget prosjekt også. Og ja, det var faktisk ganske enkelt;-) Men jeg likte så godt den opprinnelige skjermen også. Og det bringer meg over på dagens dilemma:

SÅNN







































eller SLIK ?







































Nå sier dere nok sikkert at du kan jo bare bytte på. MEN så enkelt er det ikke. Jeg må nemlig ødelegge en av de opprinnelige skjermene hvis jeg skal ha to hjemmelagde.



Så, hva syns dere? Vintage eller hjemmelagd??

* * *

Elin Pelin Pøyle

Tuesday, March 15, 2011

En opppfordring og noen bruktfunn

Først av alt oppfordringen, kjære godtfolk! Mumsi, som står bak den helt fantastiske bloggen Med et lekent sinn har satt i gang et tiltak som jeg falt helt for. Du kan lese om det her, men kort fortalt så har hun opprettet en brukbutikkguide. For å få den så fullstendig og informativ som mulig trenger hun hjelp fra oss andre bruktbutikk-gale bloggere. En slik guide er jo helt genialt, så del dine kunnskaper for et felles gode!(Kjenner dere ikke bare dugnadsånden presser seg på??)  3X HURRA for Mumsi og hennes brilliante idé!

Og apropos bruktbutikker...
















































































En liten bildeserie av gamle, fine ting som har havnet i hus på ymse vis den siste tiden.

Min kjære fant disse puslespillbokstavene til meg. Er de ikke flotte?? Jeg ser for meg et hav av muligheter med disse. Som dere ser har de allerede blitt brukt i min nye header. Men nå skal de få stå å flotte seg i Norgesglassene en stund. Jeg har selvfølgelig utnevnt kloke Ugle til Bokstavenes Vokter.

Har du blitt med på GiVekk'en min? Hvis ikke så syns jeg du skal sjekke den ut. Lekre ting kan havne i postkassa di:-)

Hjertelig velkommen til nye følgere. Det er sååå kjekt at dere henger dere på:-) Og takk til alle dere som legger igjen kommentarer hos meg og gjør bloggingen til ren og skjær hygge, dere er nydelige!

God tirsdagsklem:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle 
                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Sunday, March 13, 2011

Smykketavle DIY

Jeg hadde meg en bruktbutikk-runde i går, og blant mye annet så plukket jeg med meg en ramme (20 kr) og en korktavle (den ville de ikke ha betaling for:-)). Planen i hodet tok form, jeg ville lage meg en smykketavle. Jeg har hatt et smykkestativ stående på nattbordet, og det veiver jeg ned til stadighet når vekkerklokka skal bekjempes om morgenen. Så denne løsningen som kan henge på veggen er i mine øyne mye mer praktisk. Og fin syns jeg også at den ble:-)


Hvis du vil prøve selv trenger du en ramme, korkplate eller lignende, maling (om rammen skal males), stoff, stiftepistol, lim og knappenåler.
























Skjær først til et stykke kork som passer rammen. Du må la korken overlappe rammen litt, for du skal lime platen bak på rammen.

Klipp til et passende stykke stoff. Sørg for at du har en god stoffkant rundt rammen. Dra stoffkanten opp på baksiden av rammen og stift fast.

Når stoffet er festet til platen, tar du platen og limer den fast bakpå rammen med egnet lim. Jeg lot det ligge i press en stund for å være sikker på at det festet seg ordentlig.
























Til slutt fester du på knappenåler til å henge smykkene på.

Jeg brukte himla lang tid på dette prosjektet, men det er bare for at formen og fysikken ikke er som den skal enda, og laaange pauser underveis er et must:-) Sånn egentlig skulle det vel være gjort på en time eller to. Håper dette var forståelig, og at det frister noen til å prøve:-)

God søndag!

* * *

Elin Pelin Pøyle

Saturday, March 12, 2011

Lørdagskos

Herlige lørdag, sola skinner, familien ut på tur:-) Og i kveld, slappe av i sofaen med mine kjære. Og selvfølgelig godteri i favorittskålen (bruktfunn fra Fretex)

































































































Ha ei deilig helg:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle

Thursday, March 10, 2011

Jeg fikk, jeg fikk!

Jeg var på besøk hos en venninne i dag som bor i et gammelt hus med mye rart i kjelleren. Til alt hell er hun ikke like opptatt av stæsj som drar på åra som meg:-) Dermed fikk jeg med meg en tallerkenhylle og to nydelige lamper hjem, all vintage! Tusen takk, snille du:-) Hylla skal males og lampene sprayes, kommer til å bli så bra, atte! Min kjære stilte seg ytterst tvilende til lampeskjermene, men det går seg vel til... Håper jeg...





















Hylla så litt lei seg ut når den var tom, så den måtte pynte seg litt for fotografen:-)

Ellers så har snøen lavet ned her i dag. Våren, våren, hvor pokker blir det av deg??! Syns jeg så snurten av deg i forgårs, men jammen så stakk du av igjen. Jaja, jeg har ihvertfall noen vår-remindere i stua mens jeg venter:-)






































God kveld, kjære frender:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle

Tuesday, March 8, 2011

Inspirert av Namaste

Det fine med Blogglandia er at det er så utrolig mye inspirasjon å hente her. Jeg blir stadig vekk imponert over kreativiteten og dyktigheten til mange av bloggerne der ute.

Namaste er ei herlig dame med en veldig inspirerende blogg, nemlig Kreativ ♥ Impulsiv. For en stund siden la hun ut denne DIY'en på hvordan lage en eske. Jeg har juksa litt, og brukte en pappeske jeg hadde fra før. Jeg kledde den med retrotapet fra Kaspara, og vips! Ei flott eske til å oppbevare mine dyrebare papir i. Forresten er Kaspara sin blogg, Kasparas regnbue også en herlig blogg å titte innom for kreativ inspirasjon:-)

Min begeistring for Namaste og bloggen hennes resulterte også i et bilde. Kreativ, impulsiv, det var sånn jeg følte meg den dagen:-)























Så utrolig kjekt med god respons på min GiVekk!! Hjertlig velkommen til nye følgere:-)


Og en god kveld til dere alle!

* * *

Elin Pelin Pøyle

Monday, March 7, 2011

GiVekk!!!

Ny uke, nye muligheter... La oss feire med en GiVekk:-)

Jeg har nok av gode grunner til å feire om dagen, men først og fremst vil jeg feire mine flotte følgere! Snart 50 (jeg mangler bare to...) følger meg og bloggen min. Det gjør meg både stolt og glad!
Det er kommentarene dere legger igjen som gjør blogginga så gøy! Jeg får så mye inspirasjon og kreativ input fra dere andre bloggere og alt det flotte dere viser fram, så nå er det gøy å kunne gi litt tilbake:-)

Jeg trekker tre vinnere. 1.premien er boka Retromasker av Tine Solheim, 2. premie er  en boks fra Blafre og en liten vekkerklokke. Trøstepremien er en søt påskefugl fra Én Gry & Sif.


Reglene er som vanlig

1 lodd for kommentar på dette innlegget
1 lodd for å følge bloggen min
1 lodd for å linke til GiVekk'en min på egen blogg, evt. lage et innlegg om Givekk'en.

Det er altså mulig å få med seg 3 lodd. Har du ikke egen blogg, så husk å legge igjen mail-adressa di. Skriv i kommentaren hvor mange lodd du skal ha. Lykke til:-) 

* * *

Elin Pelin Pøyle

Sunday, March 6, 2011

NIB's mars-utfordring: KJØKKEN

Sånn nesten i siste liten hiver jeg meg på. Vi flyttet inn i dette huset fra 1975 for ca to år siden. På kjøkkenet byttet vi fliser og benkplate, ellers fikk det være som det var. Nå vurderer jeg å male kjøkkeninnredningen, hvit eller 50-talls blå (pastell). Hva tror dere?

Kjøkkenet er lite og smalt, så spiseplassen har vi ved spisebordet i stua. Liten skap- og bodplass skaper kreative løsninger, som rød og hvit dunk fra Ikea til tomflasker og glass.













































































































Ha en fortsatt deilig søndag:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle

Fastelaven







 * * * 
Elin Pelin Pøyle

(som føler hun banner i kjerka med 
svenske farger på en dag som dette...
GO PETTER!!!)

Friday, March 4, 2011

Fine ting i posten

Lykken har virkelig smilt til meg i det siste:-) Først vant jeg denne nydelige vimpelrekka hos flinke og kreative Frk.Eplegrøt. Den pynter nå opp på rommet til Kaja-gull:-)


Jeg har alltid vært av den typen som ALDRI vinner noe. Så overraskelsen, og gleden, var stor da jeg også vant uglen som ble loddet ut på den flotte bloggen  til MøbelPøbel. For et par dager siden kom Ugle i posten, og det var grenseløs kjærlighet ved første blikk! Tusen takk MøbelPøbel:-)


Til alt overmål så gikk jeg i postkassa i dag og fant enda en pakke. Utenpå pakken var det et babushka-klistremerke som jeg dro kjensel på. "Nei , hun kan da ikke, hun har vel ikke??" Jeg rev av papiret, og jammen meg så hadde hun det!! Skjønneste Randi (dere vet, hun kreative dama med den herlige bloggen Små ting fra mitt hjerte og sinn) hadde sendt meg en surprise:-) Aldeles nydelige stoffbiter og isoporegg! Hvor snilt er ikke det??


Så nå skal rigge meg til og prøve meg på påskeegg alá Randi. Hun har lagt ut en veldig lettforståelig DIY her.

MANGE TAKK for alle kommentarene på settehylla i forrige innlegg. Jeg gleder meg over hver eneste en!


Jeg ønsker dere ei riktig god helg:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle

Thursday, March 3, 2011

Setttehylle verdt å vente på?

Omsider fikk jeg satt meg ned og laget settehyllen som Kaja så lenge har ønsket seg til rommet sitt. Både mor og datter ble veldig fornøyd. Til og med mannen i huset syns den var flott:-)

Kameraet mitt oppfører seg merkelig og bøyer rette linjer. Ønsker meg et ordentlig speilreflekskamera! Men hylla er altså rett, sånn in real life.






























Jeg ønsker dere en glad torsdag:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle

Wednesday, March 2, 2011

Et rom med utsikt


























Min bror og jeg har anskaffet oss en ferieleilighet på tomten der vårt barndomshjem lå. Dette er utsikten fra stuevinduet. Utsikten jeg vokste opp med. Å, som jeg gleder meg til å sitte foran vinduet i godstolen å bare SE og la tankene flyte.



                              Mere fjell


Av og til
må noe vare lenge,
ellers mister vi vel vettet snart,
så fort som allting snurrer rundt med oss.
Store trær er fint
og riktig gamle hus er fint,
men enda bedre -

fjell.
Som ikke flytter seg en tomme
om hele verden enn forandres
(og det må den snart),
så står de der
og står og står
så du har noe å legge pannen inntil,
og kjøle deg
og holde i noe fast

Jeg trivs med fjell.
De lager horisonter
med store hugg i,
som de var smidd av smeder.
Tenk på: - Den gamle nupen her har stått som nå
helt siden Haralds-tiden.

De sto her da de spikret en arming fast til korset.
Som nå. Som nå.
Med sildrebekker på og lyngkjerr og den store
bratte pannen
uten tanker i. Den sto her
under Belsen og Hiroshima. Den står her nå
som landemerke for din død, din uro,
kanskje dine håp.
Så du kan gå derbort og holde i noe hardt.
Noe gammelt noe. Som stjernene.
Og kjøle pannen din på den,
og tenke tanken ut.
Og tenke selv.




































































































                                         
                                     Rolf Jacobsen
                                         fra dikrsamlingen Tenk på noe annet (1979)




    * * *








      Elin Pelin Pøyle