Tuesday, August 30, 2011

Favoritt-lunsj

Da jeg flyttet fra Oslo til Ytre Enebakk, var det et savn som meldte seg ganske fort. Nemlig SUSHI!!! Sånt fantes nemlig ikke her på bygda, så jeg gledet meg til hver gang jeg skulle til mer urbane strøk og kunne kjøpe denne herlige retten!
Men nå, til min store glede, har de begynt å selge sushi på Rema her. Den kan selvfølgelig ikke måle seg med den blodferske en får på et ordentlig sushi-sted i Tigerstaden, men den duger:-)

Jeg klarer ikke å innta et sushi-måltid uten å fotografere det først, ihvertfall ikke om det er lekkert anrettet på fat. Finnes det mer fotogen mat?? Men hva skal man med x antall sushi-bilder på PC'en?
La meg derfor få presentere min favoritt-lunsj:






































Ellers så har jeg fortsatt Blogger-problemer, og begynner å bli ganske lei av det. Jeg ser at innleggene mine ikke vises hos dere andre før leeenge etter at de er postet. Noen som har noen tips om what to do??
Så derfor, kl 21.35, poster jeg et lunsj-innlegg i håp om at det kanskje når dere til lunsj:-)

God kveld, lunsj, middag eller hva det nå enn blir:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle

Monday, August 29, 2011

Nytt i Pøyle-butikken

Noen nyheter er lagt ut for salg i Pøyle-butikken. Min favoritt er den fantastisk fine teppeposen. Og den er i perfekt stand!







































Hva med deg, fant du en favoritt?
Riktig god ny uke:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle


Saturday, August 27, 2011

Bokkveld og vognteppe til en liten krabat

I går hadde jeg bokkveld. Vi er åtte damer som møtes sånn ca. annenhver måned for å diskutere ei bok vi har lest (det hender vel at vi toucher innom andre temaer underveis...). Denne gangen var det Mennesket er en stor fasan i verden av Herta Müller vi hadde lest, og meningene var delte. Undertegnede var nok blant de mer skeptiske. Men nå var jeg den heldige som skulle velge neste bok, så da gyver vi løs på Slaktehus 5, eller Barnekorstoget av Kurt Vonnegut. Gleder meg!

Det var altså jeg som huset happeningen denne gangen. Jeg var litt usikker på om det lot seg gjennomføre med ryggen min som ikke er på lag for tiden, men snilleste kjæresten min sto på huet og rydda og vaska, så alt jeg trengte å gjøre var å fikse mat og  dekke et koselig bord:-) Pyntet med gerbera i lys rosa, cerise og orange. Gla'blomster!






































Av denne herlige forsamlingen på åtte damer er to forholdsvis nybakte mødre, to er høygravide og ei er helt nybakt mor (bare et par uker gammel). Lille nurket var med på sin første bokkveld, og selvfølgelig fikk han et Pøyle-sydd vognteppe:-)





Nyt lørdagskvelden!

* * *

Elin Pelin Pøyle

Wednesday, August 24, 2011

Trengte jeg en boks til??

Selvfølgelig! Jeg hadde da ingen boks med ekorn på fra før... Og se så liten og søt (perfekt til å ha tanppirkere i). Fin liten notisbok trengte jeg også. Og det jeg trenger det finner jeg ofte hos Søstrene Grene, og der koster det jo (nesten) ingenting






















Velkommen til nye følgere. Det er så kjekt at dere henger dere på:-) Og takk til alle dere som legger igjen koselige kommentarer
God aften!

* * *

Elin Pelin Pøyle



Tuesday, August 23, 2011

The Beatles♥


I trappegangen vår er det en vegg som det MÅ henge et bilde på, hele veggen innbyr til at det skal henge ett stort bilde der. Den har vært tom siden vi flyttet inn for over to år siden, i påvente av at det riktige bildet skulle dukke opp. Og jammen dukket det ikke opp i går idet jeg var en snartur innom Søstrene Grene!




































I'm in ♥










































































Herlig bilde, genialt band! Nå har jeg både Elvis og The Beatles på veggen. Hva med deg, finnes det et band du kunne tenke deg å ha på veggen? 

* * *

Elin Pelin Pøyle



Sunday, August 21, 2011

Tid for GiVekk!

Jeg bebudet en GiVekk i forbindelse med at jeg har fått min egen lille butikk på Epla, nemlig
Pøyle-butikken!
Foreløpig så finner du noe selvlaget, noen bruktskatter og forskjellige retro-tekstiler i bua mi:-)

For å feire denne lille eventen, tenkte jeg å dele ut en pakke med ymse retro-stoffer (ulike størrelser på stykkene, noen store og noen mindre) ELLER (om du ikke har denne retrostoff-fetisjen) så kan du velge deg et produkt fra Pøyle-butikken i kategorien Made by e.p.p. (altså håndlaget av undertegnede).
Det kommer til å bli lagt ut nye produkter med ujevne mellomrom, så denne avgjørelsen trenger du ikke å ta før du blir trukket ut som vinner:-)








































Reglene er som de bruker å være:

1 lodd for kommentar på dette innlegget
1 lodd for å legge seg til som følger, eller allerede være følger av Fragmenter
1 lodd for å linke til GiVekk'en på egen blogg (bruk bildet ovenfor)

Så det er altså mulig å få tre lodd tilsammen. Skriv hvor mange lodd du tar! Du kan selvfølgelig delta selv om du ikke har egen blogg. Bare legg igjen mailadresse i kommentaren.
Da håper jeg dere er mange som prøver lykken, og som titter innom Pøyle-butikken!


* * *

Elin Pelin Pøyle




Friday, August 19, 2011

Paint it Black

Nok en morsom utfordring fra Sukkertøy for øyet. Denne gangen ber Ida Susanne oss om å vise frem sorte detaljer i hjemmet.

Ikke så mange sorte småting å finne i vårt hjem. Kullbilder tegnet av Kaja da hun gikk i barnehagen, gitaren til min kjære og Ikea-speil i gangen. Men noen større sorte flater er det. Fliser og benkplate på kjøkkenet er sort. Og spisestuen. Sort fremhever knæsje farger, det liker jeg:-)














































Og ja, overskriften var bare en unnskyldning for å slenge med denne låta fra et fantastisk band. Fra den gang da Mick Jagger var ung og snasen:-)





Har du lyst å se flere sorte detaljer, eller kanskje dele dine egne? Sjekk her.
Ha ei deilig helg!!!

* * *

Elin Pelin Pøyle

Tuesday, August 16, 2011

Hårfint

Jeg er av den typen som lett kan slenge på meg et hårbånd på en god dag (eller en dårlig hår-dag). Og jeg liker å sy mine egne, i lekre retro-stoffer:-)
Nå har jeg sydd noen til Pøyle-butikken også.










Klikk på bildene for å komme til Pøyle-butikken










Tenkte jeg skulle vise hvordan de ser ut på også. Kaja er på svømmeleir denne uken, og camperer med kusina si. Derfor måtte undertegnede gjøre modelljobben i dag. Det skal ikke bli en vane:-)
















Er du av hårbånd-typen? Hva var i såfall din favoritt?

* * *

Elin Pelin Pøyle

Sunday, August 14, 2011

Epla-butikk!!

Da har loppe-manien min gitt seg utslag i min egen butikk på Epla!
Jeg har gått og tenkt på dette en stund, og i dag fikk jeg endelig satt meg ned med det.
Foreløpig er det brukte skatter som jeg har lagt ut til salgs. Planen er etterhvert å legge ut litt egenproduserte ting også.

Så da er det bare å si velkommen til



Butikkåpningen vil selvfølgelig bli feiret med en GiVekk,
så FØLG MED:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle


Thursday, August 11, 2011

Sittesekk til Kaja

På loppis-runde i vår kom jeg over 3 meter ubrukt, tykt bomullsstoff fra Ikea. Dette kan nok brukes til noe, tenkte jeg, og betalte gladelig de 30 kronene damen forlangte.

Sist jeg var på Stoff & Stil plukket jeg med meg mønster på en sittesekk, nettopp med tanke på dette stoffet. Nå er sittesekken ferdig og har flyttet inn på Kaja sitt rom. Og endelig fikk jeg kvinnet meg opp og sydd i min første glidelås! Det er glidelås i bunnen av yttertrekket så det lett kan tas av og vaskes. Jeg syns ikke det var bare lett, men etter litt plunder & banning så gikk det. Ikke noe et par sunnmørske kraftuttrykk ikke kan hjelpe på:-)

Og her er resultatet (Kaja kommer hjem fra miniferie hos reserve-besteforeldre i dag, får håpe hun blir fornøyd)




















Jeg slenger med et par bilder til fra rommet fra Kaja. Hun er like glad i farger som meg:-) Og har blitt så stor og bestemt at det ikke lenger er jeg som er interiørsjefen på det rommet!


































I helga får vi besøk av min mamma og min bestemor. Det gleder jeg meg til. Har du noe du gleder deg til?

* * *

Elin Pelin Pøyle


Sunday, August 7, 2011

Brukte skatter

Brukt-shopping har det ikke blitt mye av i sommer for min del. Men da vi kjøpte nye hagemøbler  i begynnelsen av ferien ble vi nødt til å ta turen til Askim, siden de ikke hadde den putekassen vi skulle ha her. Og der oppdaget jeg Renessanse Design, en helt fantastisk bruktbutikk!

Jeg hadde forsåvidt lest om den tidligere, hos flotte RomantiskRetro, men så gikk det i glemmeboken. Hovedvekten ligger på 60- og 70-tallsstæsj. Klær, møbler, servise ++, lekkert presentert i et herlig lokale. O' lykke!!! Cathrineholm, puff med lagringsrom og herlig broderibilde har fått bli med meg hjem fra denne butikken. Og jeg ser ikke bort ifra at det kan bli mer...

















































































Ha en deilig søndag:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle

Friday, August 5, 2011

Hverdagsvafler

Vel hjemme igjen etter en herlig uke i Bulgaria.
Overgangen fra late feriedager til hverdag blir litt lettere
med sunne vafler og blomster på frokostbordet









Elin's hverdagsvafler
(nok til 3)

1 stort egg
1 revet gulrot
1-2 ss sukrin
1ss rapsolje
En liten klype kardemomme
En liten klype kanel
2 never sammalt hvete
1 neve havregryn
1 ts bakepulver
Melk til røren er passe tynn

Kjempegode med bringebærsyltetøy eller hvitost:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle