Thursday, April 28, 2011

No ser eg atter slike fjell og dalar

Først av alt, TAKK for alle de søte kommentarene på skatollet mitt:-) Det er så kjekt med sånne tilbakemeldinger. Og jeg ble jo kjempefornøyd, da:-)

Stresset igår og stresset i dag. Kofferter pakket og klar. Først på jobb, så til ryggbehandling, så avgårde å plukke opp leiebil, så hjem og hente Kaja, så på vei til Sunnmøre! Jippi!!! En reise som kom litt brått på, men faren min er syk og trenger et lite oppmuntringsbesøk:-) Siden ryggen er som den er blir det en rolig tur, med mange stopp og overnatting.

Det som er ekstra kjekt er jo at det står en splitter ny leilighet der og venter på litt kjærlig omsorg:-) Siden jeg eier den sammen med min bror, og han ikke er like retro-hypp som meg, så blir det nok en helt annen stil der enn i Fragmenter-heimen. Det kreves litt når to familier skal bli enige om hvordan en leilighet skal innredes, og smaken er forskjellig:-) Men det viktigste er at det blir en helhetlig stil, og et sted der man kan finne roen. Og det tror jeg vi skal få til :-) Bilder kommer etter hvert!

No ser eg atter slike fjell og dalar... Tross i vond rygg så gleder jeg meg til bilturen. Håper på godt vær. Og med blid jente i baksetet (hun har det med å være blid:-)) og den vakreste naturen jeg kan tenke meg, så blir dette helt knall:-)


Åh, som jeg gleder meg til å stoppe bilen, ut å strekke på bena og nyte synet av mektige Trollveggen. Bildet er lånt herifra.



På vei hjem igjen skal vi ha et lite stopp som jeg gleder meg ekstra til. Og spent er jeg også:-) Skal nemlig møte ei dame som jeg har møtt her i Blogglandia! Det kommer nok litt om det også etterhvert:-)


Men nå blir det stille fra denne kanten tre hele dager til ende, siden jeg blir uten pc, nett og det hele:-) Så jeg ønsker dere alle ei fantastisk flott helg!

* * *

Elin Pelin Pøyle

Tuesday, April 26, 2011

"Nytt" skatoll

For en stund siden så kom jeg over et nydelig teak-skatoll på en bruktbutikk. For 250 kr ble det med meg hjem, og jeg hadde store planer. Men ryggen ble kranglete, så alle oppussingsprosjekter ble lagt på is. Men når jeg rett før påske fikk den nydeligste tapeten i posten, bestilt fra RetroVilla, måtte jeg bare. Eller, min kjære måtte bare...:-) Pussing, maling og tapet, ble det ikke fint?

















Planen min er å gjøre i stand en liten sykrok i rommet under kjellertrappen, og der skal dette få stå og huse symaskinen min:-) Men før jeg kommer så langt så skal det settes inn en lyddør, for kjellertrappen leder nemlig ned til min kjæres HiFi-hule. MYE lyd...

Tusen takk for alle de koselige ordene dere legger igjen♥
Og ♥-lig velkommen til nye følgere:-)
 
* * *
 
Elin Pelin Pøyle 

Monday, April 25, 2011

Siste late feriedag

Vi har besøkt familie, puslet i hagen, spist og drukket godt, hatt koselig besøk av familie, nytt det vakre været og bare vært sammen. I dag er det siste dagen med fri, før vekkerklokken drar oss ut av senga til et frokostbord som ikke er dekket med eggerøre og nystekte runstykker. Men hverdagen med knekkebrød, jobb, lekser, bringing & henting og nattahistorie på sengekanten er kjekk å ha, den også:-)































































Ha en deilig dag:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Saturday, April 23, 2011

Ekspertisehjelp, please?!

Kjære alle dere sykyndige damer i blogglandia, jeg trenger litt hjelp. Jeg innser at det vil bli hyggeligere for alle i heimen om jeg pensjonerer min gamle Husqvarna og går til anskaffelse av en symaskin MED bruksanvisning:-)

Foreløpig er disse kriteriene viktig for meg:
Den skal være enkel å bruke
Den skal sy tykke stoffer eller flere stofflag uten problemer
Enkelt å sy knapphull (det er det vel kanskje på de fleste nye symaskiner)
Slitesterk (vil ha en maskin som holder noen år)

Men jeg ser jo for meg at jeg kanskje avanserer litt etter hvert og kommer til å ønske noen fancy sømmer og sånt.
Har tittet litt på denne maskinen
Janome DC 4100, bilde lånt fra http://www.sewfine.co.uk







































Er det noen som har erfaringer med denne? Er det litt overkill for en nybegynner som meg? Burde jeg kanskje heller gå for den EasyJeans-modellen? Eller et helt annet merke? Alle råd mottas med stor takk!! Jeg er nemlig helt grønn på dette området:-)

Thursday, April 21, 2011

Stemningsrapport

Deilig påske inne...




































og ute:-)



































Jeg håper dere også koser dere:-)
Fortsatt god påske!

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Monday, April 18, 2011

Små prosjekter

For en tid tilbake sendte søteste Randi meg en påskeegg-kit med isoporegg og retrostofflapper. Jeg og Kaja lagde egg som nå påskepynter heimen:-)





























Av stoffet som ble til overs har jeg sydd noen hjerter inspirert av Kaspara. Riktig dekorative, syns jeg:-)






Settehyllen som ble med hjem fra loppis for et par helger siden har fått en makeover med maling og tapet.








Plukket også med meg noen retrohåndkleder fra loppis. Et av de har fått nytt liv som grytevott, foret med platevatt og kantet med stoff fra Stoff & Stil.


Her er det blå himmel og strålende sol, og jeg skal ut å rake opp løvet som falt i fjor:-) Ha en deilig dag!

* * *

Elin Pelin Pøyle 

En dag på Teknisk museum

Av og til glimter min kjære til med noen gode forslag. Lørdag var en fin dag for en tur til Teknisk museum, mente han. Jeg var noget skeptisk, er vel hakket mindre interessert i tekniske duppedingser enn han. Men jeg ble positivt overrasket. Museet kunne by på noe både for liten, stor, far OG mor!

Vakre bilskilt hadde de før i tiden. Jeg kjenner jeg er litt usikker på hva den Rolls Royce-greia er. En motor av noe slag?? Fin var den i hvert fall:-)








Jeg drømmer om en sånn Vespa, jeg...*sukk*






Mine kjære to tester lydstudioet. Den tonedøve fikk knipse bilder:-)









Såpebobleshow!!!





























Og her ble jeg stående en stund og drømme...





























































Er du i Oslo i påsken? Da anbefaler jeg en tur på Teknisk Museum:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle


Saturday, April 16, 2011

God påske!!!

Da har vi tatt ferie, og roen og freden har senket seg i heimen. Det blir hjemmepåske på oss i år. Påsken skal brukes til koseting: pusle litt i hagen, male litt, kanskje få med seg noen av kulturtilbudene i nærheten. Så kommer mamma og mannen hennes på besøk. Hun skal få ha litt syundervisning med meg:-)

Den siste måneden har Kaja gått på malekurs en kveld i uken, og kost seg veldig. Her er et av bildene hun malte. Jeg blir glad hver gang jeg ser på det:-)




Ha ei riktig god påske!

* * *
Elin Pelin Pøyle

Wednesday, April 13, 2011

Glimt fra en kul leilighet

For litt siden var jeg på et særdeles hyggelig venninne-besøk. Hun leier i en gammel bygård, og kjøkkenet hennes har fortsatt tapeten som ble klistret opp på 60-tallet en gang. Leiligheten bærer også preg av at dama er en kløpper til å gerilja-brodere:-) Her er noen glimt fra en leilighet med sjel!


































Ha en deilig kveld! Jeg skal ut på verandaen og nyte kveldssola:-)

* * *
Elin Pelin Pøyle

Monday, April 11, 2011

Bestemor-SWAP!!

Jeg kom over en Bestemor-swap på  den inspirerende bloggen Olavas verden, og hengte meg sporenstreks på. Neida, jeg prøver ikke å bli kvitt bestemora mi:-) Her snakker vi hekling av bestemors-ruter!

Kort fortalt går swap'en ut på at alle som melder seg på hekler minimum 15 ruter i en bestemt størrelse. Så sender man rutene til hun som organiserer swap'en sammen med en frankert returkonvolutt. Etter en stund får man likt antall ruter som man sendte fra seg i retur, men alle vil være forskjellige. Fristen er 15. juni. Gøy!!

Jeg vet det er mange heklekyndige blant dere som leser bloggen min, så har dere lyst å joine så kan dere melde dere på HER. Påskesyssel, kanskje?

Fikk du ikke litt lyst?? Her er min første rute:-)






































God natt:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle
(som er helt utslitt i kveld etter første dag på jobb på to og en halv måned)  

Sunday, April 10, 2011

Trekning!!!

Da var dagen for trekning av min GiVekk endelig kommet. Responsen har vært mildt sagt overveldende!! 99 kommentarer, 204 lodd og jeg har nå 109 følgere! En av disse dagene skal jeg få satt meg ned og  tatt turen innom dere nye. Jeg er så glad for at dere vil følge bloggen min:-)






































Random.org. fikk gjøre jobben denne gangen, og valgte tallene 38, 98 og 181. Den heldige vinneren av boka Retromasker er derfor Vår familie. Blafreboks og klokke går til fabelaktige Huldra med bloggen Huldras liv og leven. Og påskefuglen havner hos B med den fine bloggen My little house. Send meg en mail med adressene deres, så kommer det pakke i posten:-)

Til alle som har deltatt: Tusen takk   

 * * *

Elin Pelin Pøyle
   

Saturday, April 9, 2011

Noe ble det da...

Stor loppis-helg i Oslo, tror det var i hverfall 14 loppemarked på gang i dag. Jeg var på tre av de, uten at det ble de store kuppene. Problemet her i området er vel at vi er for mange som jakter på de samme tingene. Men noe ble det da...

Jeg likte veldig godt denne hjorten







































Så fant jeg en settehylle som skal males og tapetseres, og en liten løper

















Og noen dynetrekk






















Ha en koselig kveld:-)

* * *
Elin Pelin Pøyle




Friday, April 8, 2011

Staffordshire♥

Jeg liker å ha små prosjekter på gang som innebærer tråling av finn, bruktbutikker og loppiser. Nå er det Staffordshire som gjelder. Jeg elsker disse tallerkenene, og har satt meg fore å samle tolv i ymse mønstre og farger. Her er de jeg har så langt, stilt opp i tallerkenhylla til foto-shoot:-)





























For et par dager siden kom jeg over disse skjønne Staffordshire-koppene i en bruktbutikk. Jeg forelsket meg helt i fargene og mønsteret. 6 flotte kopper til 5 kr stk., jeg var ikke vond å be:-)
































Tiden har løpt litt fra meg i det siste, og jeg har ikke fått oppdater meg på hva dere andre driver med på en stund. Men i kveld når roen senker seg, da skal jeg ta meg en rundtur i herlige Blogglandia!

* * *

♥-lig velkommen til alle nye følgere. Det er så kjekt at dere henger dere på:-) Og takk for alle hyggelige, søte, morsomme og varme kommentarer som blir lagt igjen. Dere er herlige!! Og jeg håper dere får en DEILIG fredag!

* * *
 
Elin Pelin Pøyle

Tuesday, April 5, 2011

Farge- og muffinsterapi!

I dag er det øs-pøs regnver her, skikkelig grått og trist. Så jeg har lekt meg med fargerike stoffer, kroklisser og pongponger. Og Kaja har baka små søte sjokolademuffins:-)

















































































Ha en søt og fargeglad tirsdag:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle  

Sunday, April 3, 2011

Og vinneren er...

I pur glede over å ha rundet 100 følgere annonserte jeg i forgårs en mini-GiVekk med trekning kl. 22 i kveld. Vinneren skulle få ei brødkurv sydd av meg, påsto jeg. Jeg vet ikke hva som drev meg til den påstanden, siden jeg aldri har sydd kurv før. Men jeg liker å holde det jeg lover, så helgen har gått med til prøving og feiling. Min kjære lurte på hvor mange kurver jeg egentlig skulle lage...
Men jeg klarte da omsider å få til en kurv som jeg med æren sånn nogen lunde i behold kan sende fra meg:-)






































Min kjære fikk det høytidelige oppdraget å velge et tall f.o.m. 1 t.o.m. 26. Og tallet ble 3.





























Datt!!  Jeg er veldig glad over å sende kurven avgårde til Datt. Hun har en blogg jeg setter STOR pris på, nemlig Klabb og Datt. En utrolig inspirerende, fargerik og morsom blogg som absolutt anbefales! Send meg en mail med adressen din, Datt, så får du snart pakke i posten:-)
Tusen takk til dere andre som deltok også!

Ha ei fin, ny uke vakre venner:-)

* * *
Elin Pelin Pøyle

Saturday, April 2, 2011

Jepsi Pepsi!

Noen ganger må prinsipper fravikes. Som mitt prinsipp om at bruktfunn ikke skal koste så mye. Jeg prøvde flere ganger å gå fra dette brettet, men jeg kjente med hele meg at jeg MÅTTE ha det med meg hjem. Nå står det på kjøkkenbenken min, og jeg gleder meg stort over det. Det var faktisk verdt hver ei krone:-) Kurven i forgrunnen er Pøyle-design:-)






































Jeg minner om at jeg feirer mine 100 første følgere, og at du kan vinne denne brødkurven om du legger igjen en kommentar på DETTE INNLEGGET
























Vi er invitert bort på middag i kveld, gleder meg til det:-) Skal du gjøre noe gøy, eller bare slappe av hjemme? Uansett, ha en deilig lørdagskveld!

* * *

Elin Pelin Pøyle



Friday, April 1, 2011

100 flotte følgere feires!!

I dag rundet jeg 100 følgere, og gjett om det gjør meg glad! Jeg skjønner jo at det kan ha en sammenheng med GiVekk'en min å gjøre, men jeg håper likevel dere vil fortsette å titte innom meg etter den 10.april også:-)

Jeg skulle gjerne ha gitt hver og en av dere en bukett med roser som takk for at dere titter innom og for alle hyggelige kommentarer som blir lagt igjen. Det gjør meg så glad:-)






























Desverre blir det litt vanskelig med de rosene, dere får nøye dere med bildet av de som står på kjøkkenbenken min:-)

MEN jeg vil gjøre litt ekstra stas på mine første 100 følgere. Så en av dere kan vinne en brødkurv sydd av meg, i stoffene på bildet under.





























Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar på dette innlegget og fortelle meg at du har lyst på kurven:-)
VINNEREN TREKKES FØRSTKOMMENDE SØNDAG, 3. APRIL KL. 22.00

Glad fredag!

* * * 

Elin Pelin Pøyle