Monday, May 30, 2011

Husflid i København♥

Endelig var det jeg som skulle få oppleve dette forjettede land fylt til randen av retro-lykke. Det var det eneste jeg forlangte av mine fjonge reisekompanjonger, at vi skulle ta en tur på Husflid.

Men først måtte ferden nøye planlegges over en fransk kaffe på café. Når tre taletrengte venninner setter seg ned på café så tar det nødvendigvis litt tid. Men omsider fikk vi pekt ut veien til Husflid på kartet, og bestemte oss for å spasere. Det ser liksom ikke så langt ut på kartet...

Mange fristelser møtte oss underveis, og vi lot oss villig friste. Handleposer ble fylt opp, og tiden gikk... Klokken 13.55 fikk jeg hjertet i halsen. Stengte det ikke kl 14? Eller var det 15?? Vi halset avgårde, og heldigvis...
































det var åpent! Jeg marsjerte inn med kameraet klart, og tenkte at nå skulle det fotograferes fra alle mulige vinkler. Men jeg ble jo helt satt ut av alt som var å se på, og fikk tatt to stakkarslige bilder, av sengetøy... For det har dere vel ikke sett før??































Men jeg shoppet jo litt, og har fotografert etter at jeg kom hjem:-) Nydelig papir, litt retro-stoff og noen flotte plansjer!







































Om du har et snev av retro-interesse er denne butikken et must å besøke om du er i København! Turen forøvrig var bare hygge fra ende til annen. Kjekt med et sånt avbrekk i hverdagen:-)

Nå skal jeg kose meg med en kopp te og en runde i Blogglandia.
God kveld:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Friday, May 27, 2011

Ei fiiin helg:-)

Tre gode veninner. Danskebåten. Masse skravling. God mat & drikke. Noen timer shopping i København. Selvfølgelig inkludert besøk på Husflid:-) Jepp, dette blir ei bra helg!

Bildet er lånt fra Husflid  sine nettsider.









Har dere noe spennende fore i helga? Uansett, kos dere!!!

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Tuesday, May 24, 2011

Ble det sying i dag?

Ja!! Som nevnt i forrige innlegg så hadde jeg planer for noe stoff jeg fant på stabburet. Jeg fant et par skjørt og noen kjoler i en kasse der. Og da jeg skimtet dette skjørtet steg pulsen noen hakk. Tenk om..? Men nei, desverre var det flere huller i det. Skulle så gjerne hatt det skjørtet inntakt. Se så nydelige farger og mønster!
































Men ved hjelp av en olabukse jeg rasket med meg på sist loppemarked, og litt klipping og sying ble det et kult skjørt til Kaja-mor. Strålende fornøyd sier hun "Tenk mamma, jeg er den eneste i hele VERDEN som har et sånt skjørt!" Snuppa mi har skjønt poenget:-)




Ha en riktig god kveld:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Monday, May 23, 2011

Farmor-minner

Det ble en lengre bloggpause enn jeg hadde tenkt meg, gitt. Jeg har hatt en liten operasjon (ikke noe alvorlig), og tenkte at da skulle jeg få god tid til å ligge på sofaen å blogge. Og ligge på sofaen har jeg gjort. Men jeg har jo vært langt inne i tåkeheimen, så da var det greit å vente litt med blogginga. Men nå begynner det heldigvis å klarne opp her:-) Såpass at jeg sitter og ergrer meg over at jeg ikke fikk min kjære til å bære frem symaskinen før han dro på jobb (ingen tunge løft på meg, nei). Men den skal fram i kveld, for jeg har fått en idé for noe flott stoff jeg fant da jeg var på Sunnmøre.

Jeg har jo skrevet om denne ferieleiligheten vår før, som er bygget opp igjen på tomten der barndomshjemmet mitt en gang lå. Det brant ned, men låven og stabburet står der fortsatt. Da vi var der for en liten måned siden gikk jeg og Kaja på skattejakt, og fant blant annet stoff og gamle klær. Dette er ting etter farmoren min, og  er vintage som bare det:-)

Jeg vokste opp i en generasjonsbolig. Vi bodde i ene enden av huset, og farmor og farfar i den andre. Farmor døde da jeg var rundt 10 år, men jeg har mange gode minner om henne. Hun hadde en nydelig hage som hun brukte mye tid på. Jeg hang i skjørtene på henne og lærte om akeleier, astilber, saxifraga og primulaer, og kunne nok litt mer om floraen enn mine jevnaldrede. Også elsket hun loppemarkeder og auksjoner. Og yndlinsfargen hennes var turkis:-) Det er godt å ha noen minner fra henne. Jeg vet hun hadde digget bloggen min:-)

Bildene under er fra leiligheten. Den er foreløpig  ganske spartansk innredet, men en sofa fra Ikea er ihvertfall på plass. Den herlige kofferten fant jeg også på stabburet:-)















Hjertelig velkommen til nye følgere. Jeg syns det er skikkelig stas at dere finner veien til bloggen min:-) Og mange TAKK for alle koselige kommentarer som blir lagt igjen! Jeg ønsker dere alle ei flott uke:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle  

Sunday, May 15, 2011

Bursdag i heimen

I dag har min kjære bursdag. Mens han fikk sove lenge, ordnet jeg og Kaja bursdagsfrokostbord med mye godt å spise og friske tulipaner fra hagen. Og en vakker blanding av diverse retro-servise.

Vi hadde en lang og deilig stund rundt frokosbordet med bursdagssang og pakker:-)






































Nå er Kaja skysset avgårde til ballettøving. De skal ha forestilling om en uke, så nå øves det for fullt :-)
Jeg har tenkt å snøre joggeskoene å gå meg en lang tur, mens bursdagsbarnet skal få ha huset helt for seg selv en liten stund og skru volumet så høyt han bare vil:-)

En riktig god søndag til dere også

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Friday, May 13, 2011

Fine kommoden♥

Er det noe som husker denne karen som ble med meg hjem fra loppemarked?






























Nå har Frode Kommode blitt gul & kul! Malinga kjøpte jeg for en 10'er på den lokale malingssjappa, som skulle kvitte seg med denne herlige kuløren. Tapeten er kjøpt hos Kaspara.






































Ellers hadde jeg en særdeles hyggelig opplevelse i går. Jeg var på trivelig café-besøk med to venninner, hvorav den ene overrakte meg en bunke herlig retro-sengetøy! Noen bekjente av henne hadde ryddet ut av hytta, og hun hadde bedt de ta vare på alt av retro-sengetøy til meg♥






























Noen utvalgte favoritter...














Nå er det kosekveld med mine kjære. Norske Talenter og noe godt å spise.
Ha en koselig fredagskveld, dere også:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle

Tuesday, May 10, 2011

Glass & kjoler

På vårt besøk til Sunnmøre for kort tid siden rakk vi litt av hvert. Jeg har ei (nesten)kusine som driver eget glassblåserverksted i Ålesund, Ingrids glassverksted. Vi måtte selvfølgelig innom der. Hun lager de nydeligste ting, og jeg syns humor og farger er sentralt i mye av det hun designer. Vi fikk til og med prøve oss på forming og blåsing av glass. Kjempemorsomt og VELDIG vanskelig!

Judith Beck er en annen designer fra mine hjemtrakter, som kreerer de vakreste kjoler. Ingrid selger noen av kjolene hennes i glassverkstedet sitt, som dere ser på noen av bildene under. Men jeg og Kaja fikk også besøke kjoleverkstedet hennes. Kaja fikk prøve kjole, hatter, vesker og stæsj. For ei ni og et halvt år gammel jente som drømmer om å bli klesdesigner var dette himmelen:-) Desverre var vi hos Judith litt sent, så lyset var dunkelt. Noe bildene bærer preg av. Men jeg tror dere ser at vi koste oss:-)
Her kommer et bilderas med glass og kjoler♥


I glassverkstedet holder to katter hus. Peder og Lille Søte. De bor i denne herlige kommoden, og der trives de godt:-) Peder var ute på vift da bildet ble tatt.




Vi former og blåser!





















































































































Så du noe du likte? Hvis du er i Ålesund så anbefaler jeg virkelig en tur i Moloveien. Der ligger bl.a. Ingrids gassverksted, og en fantastisk bruktbutikk som heter Trankokeriet.

God kveld:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Saturday, May 7, 2011

Loppe-lykke♥

I dag har jeg og min kjære vært på loppis-runde. Tre forskjellige rakk vi innom, og jeg fant så mye fint! Jeg er faktisk så happy at jeg ikke helt vet hvilken fot jeg skal stå på. Så jeg står på begge bare for å være på den sikre siden:-)

Duker er alltids kjekt å ha. Særlig når de er så kule som denne 70-tallsduken i rød- og orangetoner. Løperen med teatertrollet på var morsom, og de tre små brikkene herlig retro.
























En Erik Kold-boks + to andre fine bokser. Ildfast form med lokk, og to fat til Staffordshire-prosjektet mitt.


















Utrolig søt te-kanne fra Egersund, mugge i Turi-design fra Figgjo, kjøkkenvekt og en kanne som kommer til å bli så vakker med lupiner i.














En vakker blå babushka som har flyttet inn i tallerkenhylla. En kaserolle med herlig mønster. Jeg syns den kledde stemorsblomster godt, og nå står den og blomstrer på verandabordet:-) En stygg mini-kommode som allerede er i gang med å bli fin. Gleder meg til å vise den frem igjen om et par dager!
















Dere skjønner vel at jeg er fornøyd med dagens fangst?! Og det som gjorde meg aller gladest, og fikk meg til å kaste meg over en av damene som jobbet der bare for å dele min glede ("Se hva jeg fant!! Er den ikke fin? Akkurat sånn jeg lette etter!") var fiiine kjøkkenvekta. Den ble pakket opp mens jeg sto der. Snakk om flaks:-)




































Har du kuppa på loppis i dag? Eller kanskje bare slappet av og nytt sola? Uansett så ønsker jeg deg ei fortsatt god helg
* * *

Elin Pelin Pøyle

Thursday, May 5, 2011

Festbord på en torsdag

Nib's festbord-utfordring gav oss i Fragmenter-heimen et påskudd for å meske oss med ovnsbakt laks i fløte- og spinatsaus og årets første jordbær med fløte-dessert i dag. Riktignok importerte bær, men godt var det lell:-) Jeg tror jammen jeg skal dekke festbord litt oftere, for det løftet den litt gråe torsdagen flere hakk!

Duken er bruktfunn. Skål og middagsservise likeså, begge Figgjo Flint fra 50- eller tidlig 60-tall, etter hva jeg har fått opplyst. De lyseblå skålene er fra Ikea, den lyserosa vasen er bruktfunn og de to andre vasene fra Søstrene Grene. Glassene er jeg veldig glad i, de er fra Ingrids glassverksted.









Har du et festbord du vil vise frem? 
Hiv deg med på utfordringen, 
du også:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Tuesday, May 3, 2011

Kaffekos på Dovre

Jeg begynner å komme til hektene igjen etter en travel, innholdsrik og koselig helg. På de tre korte dagene jeg og Kaja var på Sunnmøre fikk vi tid til å besøke familie og venner, glassblåsing, kjoleverksted-besøk, bruktbutikker og skattejakt på stabbur og låve:-) Dette vil bli behørlig blogget etterhvert.

På turen hjemover hadde vi et planlagt stopp på Dovre hos en bloggsøster som jeg ikke har møtt in real life før. Hvis jeg hadde gruet meg ørlite grann så var det helt grunnløst. Randi og Eskil tok herlig i mot oss! Selv om Eskil er noen år yngre enn Kaja så fant de helt tonen. De koste seg med å hoppe i høy og på trampoline. Eneste gangen jeg så de var når Randi serverte is:-)  Og vi skravla og koste oss. To timer fløy altfor fort! Og Randi hadde ordna med så fine gaver til meg at jeg nesten mistet munn og mæle...

Hun hadde sydd denne kule puta til meg♥




































Jeg fikk denne søte skålen♥ 




































Jeg fikk lov å velge stoffer fra stofflageret hennes! Denne pene bunken ble med meg hjem♥♥♥







































Det er ikke rart jeg ble litt satt ut?! Kjære Randi, det var utrolig koselig å treffe deg:-) Jeg tar mer enn gjerne turen innom igjen!

For de av dere som følger med på bloggen til Randi, så vet dere at hun har pusset opp kjøkkenet. Det var sååå fint! Jeg elsker det fargevalget hun har gjort med lilla og orange ved spiseplassen. Så kult!!

God tirsdags ettermiddag!

* * *

Elin Pelin Pøyle