Thursday, September 29, 2011

Jeg bygger i høyden - DIY

Noen av sist helgs loppefunn var utgangspunktet for mitt Prosjekt Hjemmelagd Etasjefat:







































Det finnes utallige variasjoner over temaet hjemmelagd etasjefat/stettefat, og jeg har sugd til meg inspirasjon blant annet hos Med et lekent sinn og Lille hottentott.

Messingstakene ble rengjort og pusset kjapt med sandpapir. Deretter spraylakkert i fargen signalhvit. Og til slutt et lag med klarlakk. Lakken jeg bruker er Belton Molotow. Så var det bare å smøre superlim på stakene og sikte seg inn mot midten av fatene:-)

Voilá, etasjefat i tre høyder!















































































Til slutt minner jeg nok en gang om min GiVekk. Vinneren trekkes på lørdag, så det er fortsatt tid til å slenge seg på:-)

♥-lig velkommen til nye følgere! Det gleder meg stort at dere vil henge med meg:-) 
Ha en fortreffelig dag alle som titter innom!


* * *

Elin Pelin Pøyle

Monday, September 26, 2011

Loppefunn og hva som skjer med de

Som nevnt i forrige innlegg var det loppemarked i bygda her nå i helga. Jeg rakk en snartur innom, før jeg dro for å se Kaja gå motevisning. Og jeg fikk med meg litt av hvert:-)
Hva gjør du med alt??? Spør folk stadig vekk. Forståelig nok. Men jeg har faktisk en plan med det meste jeg drar med meg hjem fra loppis. Og ting i heimen som jeg ser ikke blir brukt som jeg tenkte, blir sendt videre til gjenbruksbutikker eller andre loppemarked.

Så her er bilder av helgas loppefunn, samt hvilke planer jeg har for de:-)

Messingstaker og diverse fat fra Stavanger, Egersund og Porsgrund som skal bli til stettefat, bare vent og se! Kold-boks med hjerter som skal huse tusjer og blyanter på Kaja sitt rom. Varmeflaske med Babushka-trekk som skal holde den samme Kaja varm på tottelottene når kulda setter inn. Krystallglass i ymse størrelser som jeg skal ha telys i. Nydelig å sette utover på et pent dekket middagsbord isteden for tradisjonelle telysholdere.



























Retro-sengetøy som det skal syes litt av hvert av. Stoffet øverst til høyre er en gardin fra Kid som skal bli kjole til you guess who, jadda, til Kaja-mor:-)




























Så de største skattene til slutt... Har dere sett maken til nydelige vintage kjoler??? Så vakre  både i farger og fasong! Jeg trodde virkelig ikke mine egne øyne da jeg så de, og jeg ble så GLAD! Hva jeg skal med de? Svinse rundt i de til sommeren, selvfølgelig!





























God ny uke:-)


* * *


Elin Pelin Pøyle

Saturday, September 24, 2011

Mens jeg venter...

I skrivende stund sitter jeg på det lokale kjøpesenteret og venter på høstens motevisning. Kaja skal være med å vise ulltøy for barn:-) Det er loppemarked også i bygda vår idag. Jeg rakk innom en tur og fikk med meg noe sengetøy, et par nydelige kjoler og litt porselen som vil bli blogget senere. Og Innsekter i farger fra 1963, som jeg sitter og blar i nå og legger store planer for.
Mens jeg nyter en kopp cappuccino og venter på Kaja-gull i ull:-)

Bilde tatt med Iphone = litt dårlig kvalitet






































Jeg elsker illustrasjonene i disse gamle fauna- og florabøkene. Og det er jeg såvisst ikke alene om i Blogglandia:-) Jeg bruker illustrasjonene til hjemmelagde kort og i bilder jeg lager. Hvis bøkene er veldig pene så beholder jeg de, og tar heller kopier av illustrasjonene som jeg bruker i mixed media art. Bøkene blir nemlig lest i også:-)

Hva bruker du disse vakre illustrasjonene til?

* * *

Elin Pelin Pøyle

Friday, September 23, 2011

Den deilige fredagsfølelsen

Sola skinner fra blå himmel, det er nesten et snev av sommer her i dag, både ute og inne. Og den deilige "snart er det helg"-følelsen kommer krypende.




















































Riktig god helg ønskes til 150 flotte følgere, og til alle andre som ellers måtte titte innom. Jeg håper sola skinner på dere også:-)

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Thursday, September 22, 2011

Nytt i Pøyle-butikken

Noen nye ting er lagt ut til salgs i Pøyle-butikken. Enda et vognteppe, en gammel og vakker termos i mint og en ekstremt kul vekkerklokke (som min kjære desverre ikke er like begeistret for som meg...).




















Jeg minner om at det er en sjanse for å vinne vognteppet i min GiVekk.

Ha en nydelig kveld ♥ 

* * *

Elin Pelin Pøyle 

Tuesday, September 20, 2011

Fragmenter og meg

Jeg hiver meg på enda en utfordring. Denne gangen hos Sukkertøy for øyet: Knips et bilde du mener representerer deg og bloggen din. Denne syns jeg var vrien. Ikke fordi jeg er forvirret over egen stil, og ikke helt har "finni meg sjæl". Nei, utfordringen for meg lå i å begrense meg og finne frem til noen få ting som sier Fragmenter.








































Jeg elsker å skape, og det håper og tror jeg vises både i interiøret mitt og her på bloggen min. Re-design av loppefunn, hekleprosjekter, retro, fargerikt, bøker, hjemmemekka bilde og Staffordshire-kopp, c'est moi:-)

Tenker dere Fragmenter når dere ser dette bildet?


Ha en herlig tirsdag!


* * *

Elin Pelin Pøyle

Sunday, September 18, 2011

Stilleben

En morsom utfordring på gang hos Lidyll. Vis meg dine stilleben (eller utstillinger, om du vil). Sånne finnes det noen av rundt om i heimen. Det er jo på den måten en får vist frem og gledet seg over alt krimskramset en drar i hus:-) Og som den bibliotekaren jeg er, så er jeg glad i å bruke bøker. Jeg syns det er VAKKERT med bokrygger:-)

Så her er et par av mine stilleben (for øyeblikket). Med bøker.














































































































God søndag, godt folk:-)


* * *


Elin Pelin Pøyle

Sunday, September 11, 2011

Dette teppet kan bli ditt!

Dette krabbeteppet er nå lagt ut til salgs i Pøyle-butikken.

MEN det er også en sjanse for å vinne det i min  GiVekk! Der kan du nemlig vinne en pakke med retro-stoffer eller du kan velge deg et produkt fra Pøyle-butikken i kategorien Made by e.p.p. (altså håndlaget av undertegnede) Så hvis du ikke allerede har trukket lodd, er det bare å hive seg med:-)







































Da er det straks en ny uke med nye muligheter:-) God ny uke, kjære venner!


* * *


Elin Pelin Pøyle

Thursday, September 8, 2011

10års-kalas!

I skrivende stund er huset fullt av 10 blide og fornøyde jenter som feirer Kaja. Hun fylte 10 år i går! Jeg må innrømme at det er litt vemodig. Jeg ser den lille jenta mi som kommer til mamma for kos og trøst sakte forsvinne. Men jeg ser at hun erstattes av ei reflektert jente som kommer til mamma for å lufte tenkte tanker og ideér, og for råd når det trengs. Vemodig å gi slipp på det som har vært, men spennende med ei småvoksen frøken i hus:-)

Gratulerer med 10 år, Kaja-gullet mitt









































Så må jeg bare si TUSEN TAKK for alle de hyggelige kommentarene på forrige innlegg. Jeg ble jo så glad for alle de fine ordene:-) Dere er best!


* * *


Elin Pelin Pøyle

Tuesday, September 6, 2011

Loppefunn får nytt liv

Her er noe av det jeg har dradd med meg hjem fra loppis. Sliten lampe, shabby regissørstol og et noe underlig blomsterbord.






































Ja, så fant jeg ei gammel solseng med verdens herligste retro-trekk. Senga var ødelagt, men jeg fikk kjøpe bare trekket for noen få kroner.

Fiiint solseng-trekk, hvit bengalakk, retrotapet, orange bengalakk og god hjelp fra min kjære, og dette ble resultatet. Jeg ble rett og slett så fornøyd at jeg tillater meg et lite bilderas.















































































































Lampa er fortsatt like sliten... Jeg tror den skal få ligge i fred en god stund.


♥-lig velkommen til nye følgere! Jeg synes det er ordentlig stas at dere slenger dere på:-)  Og TAKK til dere som legger igjen søte ord, dere gjør en grå dag flere hakk bedre!!!

* * *

Elin Pelin Pøyle

Monday, September 5, 2011

You make my heart beat faster ♥

Cathrineholm, et av helgens loppefunn. To kjeler i hvitt og blått. Den ene av typen uten håndtak, perfekt på kjøkkenbenken med friske urter i:-)
























Ute er det grått og regnet slår mot ruta. Jeg har rykende varm kaffe i koppen, tapet og tapetlim er klart, nå skal noe få nytt liv:-)
Fortsettelse følger...

God ny uke til dere 


* * *


Elin Pelin Pøyle

Saturday, September 3, 2011

Staffordshire♥, del II

Jeg har tidligere uttrykt min kjærlighet til Staffordshire, det kan du lese om her. Og for en uke siden kom jeg over disse aldeles nydelige orange koppene og det turkise kruset på en bruktbutikk.
Jeg måtte forhandle hardt med min kjære, som mener vi har mer enn nok av denslags. Så nå har jeg lovet å kvitte meg med alle kopper vi bare har en og to av (ikke det "nye" turkise Staffordshire-kruset, nei!). Så en vakker dag i nær fremtid blir det prosjekt skap-rydding. Og det som må forlate skapet blir levert til loppemarked her i bygda:-)





























Jeg måtte ta bilde av hele Staffordshire-koppefamilen min sammen♥ 
Er de ikke vakre? Og de saftige fargene! Jeg blir glad av å drikke kaffe av disse!





































Nå skal jeg spisse albuene og prøve meg på en liten loppis-tur. Blir det loppemarked på deg i helga? Uansett, ha ei herlig helg!


* * *

Elin Pelin Pøyle